Öt szlovák halálos áldozata és legalább 14 sebesültje van annak a közúti balesetnek, mely kedd hajnalban, fél 4 körül történt Aleksinac szerbiai város közelében. A sérültek egyike gyermek.

 

Az esetről a szerb állami rádió és az RTS televízióra hivatkozva a DPA ügynökség tájékoztatott. Az autóbusz görögországi Korfu szigetéről 29 utassal és két sofőrrel tért vissza Szlovákiába. Az autópálya Aleksinac város és Ražanj község közötti szakaszán lesodródott az útról, majd felborult.

 

A B92 televízió szerint a nišii Klinikai központ igazgatója Miodrag Lazić arról tájékoztatott, hogy az egészségügyi intézménybe 14 sérült személyt vettek fel. Az egyikük állapota súlyos, 13-an könnyebb sérülést szenvedtek.

 

 hirdetes_300x300  

Az autóbuszt indító nyitrai Aeolus utazási iroda megerősítette, hogy az utóbuszban 29 utas, közöttük néhány csehországi  turista és két sofőr tartózkodott. Az utazási Iroda pótautóbuszt küldött a helyszínre. Ez az első ilyen balesetük.

 

Igor Skoček, a Szlovák Külügyminisztérium és az Szlovák Köztársaság Európai Ügyekért felelős Sajtóosztály munkatársa arról tájékoztatott, hogy a helyszínre utazott a szerbiai szlovák attasé valamint egy  szlovák konzultáns, hogy ott segítse helyi szervek munkáját.

 

A baleset körülményeit vizsgálják.

 

SME.SK, AKTUALITY.SK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!