Az idei nyár slágere Horvátország volt, amely ezúttal megelőzte a tavalyi nyertes Olaszországot – közölte a Trivago.hu. A szálláskereső weboldal felméréséből kiderül, hogy az egyes országokban mely tengerparti városok fogadták a legtöbb napozni és fürdeni vágyó magyart idén.

 

Horvátország lepipálta Olaszországot

 

2015-ben a horvát Riviéra úti céljai közül Abbázia volt a legkeresettebb, idén Rovinj átvette a vezetést. A második legnépszerűbb ország Olaszország volt, ahol tavalyhoz hasonlóan az örök kedvenc üdülőfalu, Bibione, a Velencéhez közeli Lido di Jesolo és Rimini vezette a listát.

horvatorszag-istria-rovinj
Rovinj, a festői táj (fotó: horvat-tengerpart.net)

 

 hirdetes_810x300  

A terrortámadás ellenére Nizza és Cannes is keresett volt

 

A legkeresettebb görög tengerparti úti célok listáján nem történt változás. Idén nyáron is az ország északi partvidékén található Paralia Katerini üdülőfalva iránt érdeklődtek legnagyobb arányban a magyarok. Ezen kívül Sarti, Rodosz és Parga is sok turistát vonzott.

bay-st-tropez
Saint-Tropez (fotó: nice-driver.com)

A spanyol tengerpartot kedvelők körében most is Barcelona volt a legkeresettebb, a tavaly az ötödik helyen álló Ibiza pedig dobogós lett. A francia Riviérán Marseille került az első helyre, de Nizza és Cannes is jelentős számú magyar turistát vonzott. A legtöbbet az ország egyik legexkluzívabb üdülővárosában, Saint-Tropez-ban szántak szállásra a magyar nyaralók, a három nyári hónap kereséseit figyelembe véve átlagosan majdnem 100 ezer forintot (mintegy 323 eurót).

Bulgária is sok magyar turistát fogadott 2016 nyarán, itt – a kedvező árak miatt – jóval kevesebbet kellett szállásra áldozni.

Forrás: magyaridok.hu

Nyitókép: horvat-holiday.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!