A 118 országot vizsgáló Global Talent Competitiveness Index (GTCI) tanulmány a munkakörülményeket és a lehetőségeket vizsgálta. Szlovákia és Magyarország is 10 helyet rontott az előző felmérés eredményeihez képest. Szlovákia ezzel a 37., míg Magyarország a 41. helyre szorult az összesítésben.

 

Szlovákia és Magyarország is lejjebb csúszott a ranglistán

 

A tanulmány a piaci, a kereskedelmi körülmények, e területek szabályozása, a gazdasági növekedés, oktatási rendszer, foglalkoztatási politika, a köz- és magán intézmények kölcsönös függése, valamint az életszínvonal és életmód szempontjából értékelte az egyes államokat, illetve azt, hogy mennyire vonzóak a képzett munkaerők számára.

 

 hirdetes_300x300  

Az élen a 2015–16-os felméréshez hasonlóan Svájc zárt, míg a második helyet Szingapúr szerezte meg. A képzeletbeli dobogó harmadik helyén idén az Egyesült Királyság váltotta Luxemburgot, míg az USA mindkét összevetésben a negyedik helyen zárt.

 

Az előző és a mostani felmérés eredményeit összevetve kiderül, hogy Szlovákia és Magyarország is 10 helyet rontott. Szlovákia ezzel a 37., Magyarország a 41. helyre szorult az összesítésben. Szlovákia ezzel Európa 23., Magyarország pedig Európa 26. legattraktívabb államává csúszott vissza. Az előző ranglistán még mindkét ország után foglalt csak helyet, de azóta mindkettőt megelőzte Dél-Korea, Ciprus, Portugália, Litvánia, Chile, Spanyolország és Barbados.

 

Forrás: hnonline.sk

Nyitókép: visitslovakia.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!