Olyan bevásárlóközpontot nyitottak, ahol csupán javított és használt dolgokat lehet vásárolni. A vásárlók máshova már nem is járnak.

 

A kivilágított és hipermodern bevásárlóközpontok az anyagiasság és a fogyasztási kultúra kirakataként szolgálnak, az árakról nem is beszélve. Azonban az a bolt, amely stílusában a másodkezű dolgok árusítását tűzte ki céljául, a siker útjára lépett. Arról nem is beszélve, hogy a svédek teljesen odavannak érte.

 

Nem egy egyszerű second-hand boltról beszélünk, ahol másodkézből származó ruhákat vásárolhatunk, hanem egy egész áruházról. Ebben a bevásárlóközpontban olyan javított és használt holmikat árulnak, amelyek szinte újnak minősülnek; a svédek szívét pedig azonnal meghódította.

 

 hirdetes_810x300  

 

Célok: az újrahasznosítás

 

Azonkívül, hogy ezeknek a holmiknak a megvásárlásával pénzt spórolhatunk, még az újrahasznosítást is támogathatjuk. Emellett a régebbi holmiknak új esélyt és új otthont is adhatunk. Sőt, garanciát kapunk arra nézve is, hogy ezek a dolgok a jövőben senki másé nem lesznek. Az eredetiség és az újrahasznosítás kombinációja teljes sikert arat.

 

A bevásárlóközpont nemcsak Svédországban, hanem az egész világban egyedinek számít – írja a makewealthhistory.org. Az áruházat ReTuna Återbruksgallerianak hívják, és éppen a fent említett egyediségével lopta be magát a svédek szívébe. Azok a darabok, amelyek nem újak – még ha első látásra annak is minősülnek – , de a javításoknak és a felújításoknak köszönhetően annak tűnnek, lassan az összes svéd háztartásba eljutnak.

 

Mindemellett a second-handekben való vásárlás is egyre trendibb manapság, és Szlovákiában is virágkorát éli. Ez a bevásárlóközpont azonban egy teljesen más szintet képvisel.

 

Ebben a bevásárlóközpontban tényleg mindent megtalálhatunk a ruháktól kezdve egészen az építkezési anyagokig vagy a számítógépekig. Sőt, az áruházba olyan műhelyeket is találhatunk, ahol az újrahasznosítás fortélyait is elsajátíthatjuk. Az üzletközpont minden olyan személynek teret ad, aki szeretne megszabadulni haszontalan holmijaitól.

 

Forrás: dobrenoviny.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Magnus Jerräng

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!