Krasznahorkaváralja polgármesterét vasárnap állították meg a rendőrök. Az alkoholszonda reggel fél kilenckor 0,73 ezreléket mutatott ki a leheletében.

 

Bollo Pétert (Most-Híd) kihágásért büntették meg a rendőrök, melyet egy másik kerületben, a Poprádi járásban követett el. „A rendőrjárőr Hranovnica (szerk. megj. Szepesvéghely) településnél tartóztatta fel és a helyszínen el is vették a jogosítványát. Ügye már a Közlekedésfelügyelet asztalán van” – tájékoztatott az eperjesi rendőrszóvivő, Daniel Džobaník.

 

Bollo Péter (jobbra) Simon Zsolttal, egy korábbi fényképen. Kép: krasnohorskepodhradie.sk

 

Bollo Péter elismerte tettét. „Sajnálom, ami történt, az eredmény az előző napi italozás következménye,“ nyilatkozta. A Nový Čas szerint mivel az eset kiderült, nem lesz megalapozott a helyi kocsmai szóbeszéd, hogy a polgármester már akkora nagy úr, hogy már saját sofőrrel jár.

 hirdetes_810x300  

 

A helyi cigányvajda és önkormányzati képviselő, Gunár Lajos megjegyezte, hogy neki ugyan nincs jogosítványa, de részegen biztosan nem ülne volán mögé, és senkinek sem volna szabad ilyet tennie.

 

Mivel a polgármester alkoholszintje nem érte el az 1 ezreléket, csak kihágásért büntették, és nem veszíti el a mandátumát. Bollo a legutóbbi megyei választásokon is indult, de sikertelenül.

 

Čas.sk

Nyitókép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!