A 2014-es migrációs hullám elindulásával a közép-kelet-európai országok számukra ismeretlen népcsoportokkal, kultúrákkal kerültek kapcsolatba. Bár az újkori népvándorlás célországai nem mi vagyunk, a médiának az internetnek köszönhetően naprakész információkkal gyarapodunk. Ezeknek a valós tartalmuk sajnos nem mindig fedik a valóságot. Rengeteg az álhír a szenzációhajhász bejelentés, amelyek sokszor alaptalanul félelmet keltenek.

 

Az Európába érkező tömegek nagy része az iszlám vallást követi. Az iszlámról mindenki már hallott, olvasott valamit, de valós, pontos képet nagyon kevesen tudnának adni. Az öreg kontinensen megszaporodó terrortámadások elkövetői is szinte mind e vallás gyakorlói. Ettől függetlenül egy másfél milliárdos közösségre az „erőszak vallása“ bélyegét rásütni felelőtlenség lenne. A bennünk kialakult tévhitek, féligazságok vagy egyáltalán maga az iszlám pontosabb értelmezésére kaphatunk válaszokat május 27-én a lévai járásbeli Szalatnyán.

 

Bazsó Árpád polgármester meghívására a helyi kultúrházban tart előadást a Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának a képviseletében Incze Nikoletta. „Miért kell foglalkoznunk a politikai iszlámmal” című előadásában olyan kérdésekre fogja a válaszokat megadni, amelyek a nyugati ember számára megfelelő ismeretek hiányában még homály fedi.

 

 hirdetes_300x300  

Mit tanít az iszlám rólunk, nem muszlimokról? Mi az a sária és dzsihád? Ez a három nézőpont kerül olyan megvilágításba, amely segít az intelligens párbeszéd esetleg viták kialakítására.

 

 

Dian Csaba

Nyitókép: she.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!