Az RTL Klubnak adott interjút Takáts Zsuzsanna,  a Kiss László korábbi úszókapitány által is megerőszakolt áldozat, akiről a botrány kirobbanása után Gyárfás Tamás azt mondta, hogy már nem él.

 

A 73 éves Takáts Zsuzsanna maga jelentkezett, és mindent elmondott az 55 évvel ezelőtt történtekről, mert elege lett azokból a hazugságokból, amelyek a médiában róla megjelentek.

 

Azzal kapcsolatban, hogy például Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke azt állította róla a médiában, hogy meghalt, Takáts Zsuzsanna azt mondta,

 

 hirdetes_810x300  

előbb megnyugodott, hogy legalább nem pletykálnak róla, 

 

de az események később nem az elképzelése szerint alakultak, és mindenfajta mocskolódás előkerült, ennek akart most véget vetni. Mint az interjúban elárulta: a fia sem tudott a történtekről.

 

Normális fiatalembernek tűnt

 

A történteket felidézve elmondta: akkor töltötte be a 18. életévét, jelesre érettségizett, egyetemi felvételire készült, és barátnőivel lementek a sportuszodába. Szóba elegyedett az uszodában a medence mellett Kiss László egyik barátjával, későbbi megerőszakolójával. „Normális külsejű, normális beszédű fiatalember volt” – mondta Takáts Zsuzsanna.

 

Takats Zsuzsanna
Takáts Zsuzsanna. Reprofoto: origo.hu

 

Ezután a fiú elhívta a szolgálati lakásába, hogy megmutasson valamit, de ő nem gyanakodott. Miután bementek, a fiú azt mondta neki, hogy „innen úgysem mész ki, mert jönnem a többiek” majd megjelent a másik két fiú, közülük az egyik Kiss László volt. Ketten lefogták és befogták a száját, majd mindhárman megerőszakolták.

 

Azt hittem, hülyéskednek, csak meg akarnak ijeszteni, de végül sorban jöttek, a harmadik volt a Kiss, nem volt kegyelem” 

 

– emlékezett vissza „a rémes élményre” a hátom diplomás nagymama.

 

Három nappal később mondta el egyik barátnőjének az esetet, aki rábeszélte, hogy a rendőrségen tegyenek feljelentést. A rendőrök másnap elfogták a három elkövetőt és a bíróságra került az ügy,  a nevelőapját meg is verték, mert nem volt hajlandó visszavonni a feljelentést.

 

Ha nem élsortolók, nagyobb büntetést kapnak

 

Takáts Zsuzsanna szerint a három fiú nagyobb büntetést kapott volna, ha nem élsportolók, de a legnagyobb baj, hogy most, 55 év után sem fogja fel Kiss László, hogy mit tett.

 

Kiss Laszlo
Kiss László. Kép: MTI

 

Az ügy kirobbanása után hiába tagadta az erőszakot Kiss, tény, hogy 21 hónapot börtönben ült, ezért már azt sem értették sokan, hogyan kaphatott 2008-ban és 2012-ben állami kitüntetést, ha elítélték. Április 7-én Kiss László  bejelentette lemondását az úszóválogatott szövetségi kapitányi tisztéről.

 

A műsor visszanézhető itt.

 

origo.hu/hirado.hu
kép: origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!