Elkezdődött a dinnyeszezon Magyarországon, javában szedik a lédús, zamatos gyümölcsöt. Néhány jó tanács, mitől ismerszik meg a jó minőségű görögdinnye.

Van, aki annyira vágyik a görögdinnyére, hogy már júniusban veszi. Igaz, ez még kamionnal érkezik, ki tudja honnan, és az íze nem az igazi.

 

Mostanra azonban a hazai szezon is elkezdődött, javában szedik a lédús, zamatos görögdinnyét. Idén várhatóan 235-240 ezer tonna terem az országban, ami 25-30 ezer tonnával több, mint a múlt évben.

 

Az egyik csanádapácai termesztő szerint megfigyelhető, hogy a vásárlók manapság kevésbé mennyiségre, mint inkább a minőségre törekszenek, és nem csak a dinnyénél, hanem egyéb gyümölcsök és zöldségek esetében is.

 hirdetes_810x300  

 

Azt, hogy frissen szedett-e a piros bélű gyümölcs, a száráról tudjuk megállapítani: ha még nem kókad, nem száradt, akkor nemrég hozhatták a földekről. A vállalkozó azt is elmondta, fontos jelzője a jó minőségnek, ha a gyümölcs könnyen elválik a szárától, valamint ha sárga a talprésze és cirmos a felső fele. A megfelelően érett görögdinnyének „gumicsizma hangja” van, vagyis mély és öblös

 

– tette hozzá a Békés megyei termesztő.

 

Az árakról azt mondta, az eladók szempontjából idén eddig jól alakultak, de még lesz „hígulás”, amikor nagyobb mennyiségben, kamionba szedik a felvásárlóknak a termést.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!