Tegnap délután elindult az első, már utasokkal teli útjára a világ legnagyobb kirándulóhajója, a Harmony of the Seas. A Royal Carribean Cruises társaság tulajdonában levő óriás az angliai Southampton kikötőjéből a hollandiai Rotterdamba tart, majd pedig a Földközi-tengeren fog szolgálatot teljesíteni.

 

 

A 16 emeletnyi magas hajó 10 millió munkaóra alatt készült el, a legtöbb dolgozó helyi francia volt. A modern idők Titanicja – ahogy sokan nevezik – 120 ezer tonnás, 362 méter hosszú, vagyis csaknem 100 méterrel hosszabb a Titanicnál, megegyezik öt A-380-as repülőgép hosszával, de az Eiffel torony is megirigyelné a méretét.

 

 hirdetes_300x300  
royal
forrás: royalcaribbean.com

 

A dúsgazdag vendégeket egyebek mellett drótkötél- és kosárlabdapálya, minigolf, virtuális balkon, úszómedencék, egy több emeletes vízi csúszda, szörfszimulátorok, kaszinó, egy 1400 férőhelyes színház, 20 étterem és 12 ezer növényfajt felvonultató kert várja.

 

Rotterdam után a hajó Cherbourg felé veszi az irányt, majd  május végén indul Barcelonába. Az egész nyarat a Földközi-tengeren tölti majd, mielőtt megérkezne báziskikötőjébe, Floridába.

 

hnonline.sk/hirado.hu
borítókép: dailymail.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!