A fizetésekhez képest Hongkongban a legmagasabbak az ingatlanárak. London csak az ötödik a sorban, mert Ázsia viszi a rangsor elejét.

 

Drága dolog házat venni Londonban vagy New Yorkban, de – meglepő módon – ezek a helyek még mindig szerények az ázsiai nagyvárosokhoz képest – derül ki a Bloomberg Markets internetes oldalán. Hongkongban, Mumbaiban, Pekingben és Sanghajban egy átlagos keresetű család több mint 30 évig fizeti egy 90 négyzetméteres lakás árát.

 

 

 hirdetes_810x300  

Ha nem csak a lakhatást nézzük…

 

Némileg szélesebb spektrumban vizsgálta a világ városainak drágaságát a Mercer nevű tanácsadó cég, nemrégiben. Ők a lakhatás mellett az élelmiszerek, a ruházkodás, a háztartási cikkek és a szórakozás árait összesítették.

 

Ez alapján is Hongkong végzett az élen, a második helyre viszont érdekes módon az angolai Luanda futott be.

 

Ezen a listán is a kelet-ázsiai dominancia érvényesül, Szingapúr, Tokió, Sanghaj és Peking egyaránt benne van az első tízben, Svájc pedig 2 várossal képviselteti magát (Zürich a 3., Genf a 8. helyen található). A lista elején van még a Kongói Demokratikus Köztársaságban fekvő Kinshasa, valamint a csádi főváros, N’Djamena.

 

Forrás: Bloomberg/mercer.com

Nyitókép: AFP/Dale De La Rey

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!