A leglustább nemzetek ranglistáján a szlovákok a középmezőnyben helyezkednek el. A felmérésből kiderül, hogy nálunk a megkérdezettek 41 százaléka egyáltalán nem sportol, ám mentségünkre legyen mondva, hogy ez még mindig nem a legrosszabb eredmény.

 

A felmérésben az EU összes tagországa részt vett. Mindegyik tagországból ezer embert kérdeztek meg arról, hogy milyen gyakran sportol. Az EU átlagát 42 százalékban határozták meg.

 

A déliek a leglustábbak

 

 hirdetes_300x300  

A nem túl hízelgő első helyet Bulgária szerezte meg. Azután, hogy az Európai Unió legszegényebb országának kiáltották ki, még a „leglustább nemzet” címet is viselnie kell.

 

A megkérdezett bulgáriai felnőtteknek mintegy a 78 százaléka egyáltalán nem sportol. Mivel Bulgária azok közé az európai országok közé tartozik, ahol az elhízás nagymértékben jelen van, így nem is csoda, hogy a bolgároknak a mozgás nem sokat mond.

 

A dobogó második fokára Málta léphetett fel, itt ugyanis a lakosságnak a 75 százaléka egyáltalán nem tartja fontosnak a sportolást. A temperamentumuk és a mozgásra alkalmas strandjaik ellenére a harmadik helyen Portugália végzett. Ebben az országban ugyanis az adatközlők 65 százalékának esze ágában sincs sportolni.

 

A skandinávok a legaktívabbak

 

A legaktívabb európai nemzet címet a svédek szerezték meg. Ebben a skandináv országban tíz emberből kilenc minden héten edzőterembe jár vagy egyszerűen csak a szabadban sportol. Svédországban csupán a megkérdezettek 14 százaléka vallotta azt, hogy nem hódol a sportolásnak. A svédek után a másik két legaktívabb nemzet szintén Skandináviából került ki, mégpedig Dániából és Finnországból.

 

A leglustább nemzetek (A megkérdezettek hány százaléka nem sportol?):

Bulgária – 78 %

Málta – 75 %

Portugália – 64 %

Románia – 60 %

Olaszország- 60 %

Görögország – 59 %

Ciprus – 54 %

Lengyelország  – 52 %

Litvánia – 49 %

Spanyolország – 44 %

Magyarország – 44 %

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: playbuzz

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!