Az élelmiszerlánc hollandiai üzleteiben 2022-től már nem fogunk tudni cigarettát vásárolni.

 

A lépést több indokkal magyarázzák. A legérdekesebb az, hogy a cég vezetése szerint a Lidl számára már nem érik meg árusítani ezt a terméket.

 

„Hollandiában egyre kevésbé érdeklődnek a cigaretták iránt, amire a pénztáraknál is felfigyeltünk. A folyamatot nem kívánjuk megállítani, így folyamatosan kivonjuk a cigarettákat az üzleteinkből”

 

– idézi a Spiegel.de német portál a holandský De Telegraaf napilapot.

 hirdetes_810x300  

 

A döntés több holland, egészséges életmóddal foglalkozó kezdeményezést is felbátorított és bíznak abban, hogy a Lidl-t más üzletláncok is követik.

 

De hogy ebből más országokban is követendő minta legyen, egyelőre kérdéses. A Lidl németországi szóvivője viszont elmondta, hogy nem tervezik a cigaretta kivonását az üzleteikből.

 

Szlovákiában a Közegészségügyi Hivatal szerint a lakosság hozzávetőlegesen 34 százaléka dohányzik, és ez a szám emelkedik. Egy személy átlagosan 2360 szál cigarettát szív el évente. 20-30 szál ciki elszívása 30 éven át akár nyolc évvel is csökkentheti az életkort.

 

A világban 1,1 milliárd személy dohányzik, mely 2025-re 1,6 milliárdra emelkedhet. A WHO szerint évente 3,5 millió személy hal meg a dohányzás következtében, ami, ha a jelenlegi folyamatok nem változnak, 2025-re 10 millióra emelkedhet.

 

aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!