Károly herceg hétfőn érkezett Romániába. Bukarestben találkozott Klaus Iohannis államfővel és Dacian Ciolos miniszterelnökkel, majd zalánpataki birtokára utazott. Az elnöki hivatal közleménye szerint elsősorban az örökségvédelemről, Verespatakról, a mezőgazdaságról, a fenntartható fejlődésről és a falusi turizmusban rejlő rendkívüli lehetőségekről tárgyaltak.

 

 

A Brassó megyei Szászfehéregyházán (Viscri) felkeresi a tavaly létesített Prince of Wales képzési központot. A faluban egy régi magtárat alakítottak át oktatási központtá, ahol idén 12 kurzust szerveznek falusi fiatalok számára hagyományos mesterségek tanítására. Az első képzésen szőni tanítják az érdeklődéket.

 hirdetes_300x300  

 
Károly herceg visszajáró vendégnek számít Romániában. Többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni.
A brit királyi család erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik: II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben és az ottani Rhédey-kastélyban nevelkedett.

 

 

Forrás: MTI

Nyitókép: szekelyfold.ma

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!