Közel egy esztendeje, hogy az erdélyi Csávossy György borász, kutató, költő, dráma és közíró, tanítómester végleg eltávozott a földi világból. Életútjának, munkásságának kiemelkedő példáját szeretnék minél jobban megőrizni, így immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Kárpát-medencei Borversenyt Csávossy György emlékére, melyre a jelenlegi magyar határokon túli palackos borok nevezhetők.   

 

Felvidéki borászok, itt a lehetőség!

 

A borversenyre 2016. november 24-én kerül sor a Soós István Borászati Szakképző Iskola Tangazdaságában. A zsűriben nemcsak magyarországi szakemberek, hanem a nevezők, valamint a határon túli borászok közül is többen részt vesznek.

 

 hirdetes_810x300  

A nagyközönség számára mind a verseny borai, eredményei és borászatokat képviselő kollégák is bemutatásra kerülnek 2016. november 25-én, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a „Borest a Bor Akadémián” rendezvényen, ahol a meghívott borászok személyesen mutatják be és kóstoltatják boraikat.

 

A versenyről még érdemes tudni, hogy a borok nevezése ingyenes, de csak palackos borokat fogadnak el. Tekintettel a határon keresztül történő szállítás nehézségeire, a szervezők mintánként 3-3 palackot kérnek a nevezőktől.

 

Forrás: Körkép.sk/Magyar Bor Akadémia

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!