Nagyszombat Megye Önkormányzata, a Galántai Honismereti Múzeum és a CSEMADOK Galántai Területi Választmánya szeretettel várja az érdeklődőket a Kodály Zoltán életműve Tavaszy Noémi festő- és grafikusművész alkotásaiban című kiállítás megnyitójára, melyre 2017 március 9-én kerül sor a Galántai Honismereti Múzeumban.

 

A világhírű magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató, népzenekutató gyermekéveit Galántán töltötte, a nagyszombati érseki főgimnáziumban érettségizett, innen vezetett az útja a zenetudósi pálya felé.

 

Zenei munkásságának fontos területe volt a zenei néprajz. Gyűjtőútjai során visszatért a galántai régióba is. Az itt gyűjtött zenei anyag a Galántai táncok című műve által vált világhírűvé. Kodályt 1943-ban Galánta díszpolgárává avatták.

 

 hirdetes_400x285  

A kiállítás a zeneszerző születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából kerül megrendezésre. Betekintést enged a látogatók számára Kodály Zoltán életébe és munkásságába. Emellett bemutatja Tavaszy Noémi festő- és grafikusművész Kodály Zoltán zeneművei által ihletett alkotásait

 

– áll a Honismereti Múzeum felhívásában.

 

A kiállítás 2017. június 3-ig tekinthető meg a Galántai Honismereti Múzeumban, a kiállítás megnyitóján fellép a galántai Kodály Zoltán Daloskör

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!