Az immár XXXXIII. Honismereti Kerékpártúra a történelmi haza jelene, múltja és jövője után érdeklődőket kívánja ismét megszólítani. A szervezők közleménye szerint a honismereti túra a történelmi honunk megismerésének legszebb és legkövetkezetesebb módját választotta – mi megyünk szülőföldünk értékei és érdekességei megismerése után.

 

Erre a feladatra a kerékpárt választották. Évek és évtizedek tapasztalata bizonyítja, hogy ezen a módon fiatalkorú és nyugdíjas, lányok és fiúk, diákok és tanáraik, kétkezi munkás és parlamenti képviselő alkotnak toleráns és jóindulatú közösséget. A szervezők ebbe, az évente megújuló közösségbe nagy tisztelettel várnak határon innét és túlról minden jóindulatú és lehetőleg kerékpárral is rendelkező érdeklődőt.

 

Legfontosabb tudnivalók

 

 hirdetes_810x300  

A szlovákiai résztvevőknek egy hazai támogató 10 EUR támogatást nyújt, gyerekeknek a felét. Ennek ellenére minden résztvevőtől szükséges hozzájárulást kérni.

 

Szervezési hozzájárulás az egész túrára:
– felnőtteknek 10 EUR/ nap, 60 EUR/ teljes időtartam
– gyerekeknek
(15 év alatt)  5 EUR/ nap, 30 EUR/ teljes időtartam 

 

Ez a hozzájárulás tartalmazza: a reggeliket, naponta minimum egyszer főétkezést /ebéd vagy vacsora/, belépőket (összesen kb. 25 €/fő), táborhelyek díjait, gépkocsikíséretet, kísérőprogramokat, s ha anyagilag összejön a frissítőket, főétkezéseket, stb.. A bányászoknak és a Bányász nevet viselőknek, az ungvidéki, kárpátaljai, vajdasági résztvevőknek és indokolt szociális esetekben nincs részvételi díj. Saját költségek: ha nincs más, plusz kaja, zsebpénz, töményebb frissítők stb. Javasolt költőpénz: 30  €

 

kép: civilek.hu

 

Balesetbiztosítást, mindenki a saját maga jól felfogott érdekében előre intézzen! A túrán mindenki saját felelősségére vesz rész. A szervezők nem vállalnak felelősséget a résztvevők testi épségéért és személyes tárgyaiért. Baj esetén forduljunk a szervezőkhöz bizalommal. Bukósisak már kötelező, egyben nagyon ajánlott túrás kellék!

 

Útvonal

 

A túra útvonala időnként forgalmas főutakon vezet. Mindenki tartsa tiszteletben a túravezető utasításait. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy mindenki tartsa tiszteletben a túravezető utasításait, baj esetén hívja valamelyik szervező telefonszámát. Mivel az idei túra többségében síkságon valósul meg, s csak egy erősebb dombot kell megmászni, az elmúlt évek tapasztalatai alapján bármely gyártmányú jól karbantartott és beállított kerékpár alkalmas megtételére.

 

A kerékpártúra programja

 

A túra útvonala a magyar-szlovák nyelvhatáron halad majd, a tervek szerint az Alsó és Középső garammente – Bányavárosok – Korponai hegyvidék – Ipolymente szakaszon.  Az esemény Facebook oldalán  további hasznos információkat  találunk. Jó szórakozást!

 

Körkép.sk
borítókép: lesykrupina.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!