Ezen a héten Budapest igazi világzenei fővárossá válik: néhány órán belül Rod Stewart kezd a Budapest Arénában, pénteken a Depeche Mode adja tizenkettedik koncertjét a Papp László Sportarénában. De a magyar legendák sem csüggednek, lesz Bikini, Hobo, sőt, Zámbó Jimmyt is megidézik egy róla készült musicalben. 

 

Hobo akkusztik a Muzikumban

 

Földes László tényleg megtartotta az ígéretét abban a korban, amikor divat a zenekarok számára évente visszavonulni,  és a Hobo Blues Band egy csodálatos búcsúkoncert után, 20 ezer rajongó előtt a csúcson fejezte be zenei pályafutását. Hobo ettől függetlenül nem csügged, és fellép – most például a Meghívás Bluesra című akusztikus estjén lehet őt hallani, ahol saját dalok mellett Bob Dylan, Tom Waits, Willie Dixon, Freddie McDowell, Elmore James, Jim Morrison, Viszockij és természetesen saját számai közül válogat majd. Ebben a Dylan zenekar lesz segítségére, jegyek pedig itt kaphatók.

 

 hirdetes_810x300  
(Fotó: hobo.hu)

Bill Murray Filmklub – február 2. 

 

Minden valamirevaló Bill Murray-rajongó tudja, hogy február 2. nagy nap az általa alakított Phil számára. Az Idétlen időkig című klasszikusban ugyanis ebben a napban ragad a főhős, és több tucatszor kell újraélnie, ahogy egy mormota megjósolja a városka számára a tél végét. Az Aurórában erre a napra időzítették a Bill Murray-filmklub első eseményét, ahova a belépés ingyenes. A szervezők azt ígérik, „Bill Murray velünk egyidőben otthonában nézi a filmet, miközben ránk gondol. ” Egy próbát érdemes tenni az élménnyel vasárnap!

 

 

Depeche Mode – február 2. 

 

Hiába a három turnémentes év, azt nem lehet mondani, hogy a Depeche Mode-ot nehéz lenne elcsípni Magyarországon: pénteken tizenkettedjére lépnek fel Budapesten. Dave Gahanék tavaly márciusban megjelent Spirit című albumukat turnéztatják jelenleg Európában, a 32 európai helyszín közé pedig befért Budapest is. A nagysikerű turnén egyébként a zene mellett a jótékonykodás is szerepet kap: az ivóvíz nagy kincs, és erre szeretnék Gahanék felvni a figyelmet a Hublot svájci óragyártó céggel karöltve.

 

Már csak nagyon kevés jegy van, nem árt sietni, itt érhetőek el, érdekességként pedig a jegyekről annyit, hogy az első, 1985-ös budapesti koncertre 150 forintért árulták a jegyeket – a pénteki koncertre nagyjából 30 ezer forintért lehet bejutni.

 

 

Jimmy-musical – február 3. 

 

Szegélyezte néhány botrány az elkészültét – a rendező nem kért engedélyt a dalok felhasználásához-, Zámbó Krisztián is ódzkodott egy ideig az ötlettől, ráadásul többször felmerült a médiában az a költői kérdés, hogy vajon tényleg színpadra kell-e ezt vinni, de most mégis itt van a Zámbó Jimmy-musical. Az ötletet Pintér Tibor álmodta meg, aki rendezte és írta is a musicalt, mi több, a Király szerepét is önmagára osztotta.

 

Mivel nem akart önéletrajzi darabot, kitalált egy történetet: Jimmy életébe belép egy nő, aki valójában angyal, majd mikor végre lemondana a halhatatlanságról, addigra Jimmy véget vet életének, belőle angyal, a nőből halandó lesz. A szirupos fordulatokban gazdag mű február 3-án debütál a Sziget Színházban. 

 

Fotó: RAS-archívum

 

Bikini – február 3. 

 

Ha ötéves pihenőjüket nem számoljuk, a Bikini immáron 35 éve szórakoztat kortól és nemtől függetlenül minden zeneszeretőt. A Közeli helyekent vagy a Ki visz majd hazát ugyanúgy ismerik a mai fiatalok, mint a 80-as évek generációja. A zenészek pedig továbbra sem állnak le, aki hamisítatlan magyar klasszikust akar látni és hallgatni, annak a Barba Negrában a helye hétvégén. A jelenleg D. Nagy Lajos – Németh Lojzi – Lukács Peta – Mihalik Viktor – Makovics Dénes felállásban működő zenekar idei első koncertjére már a jegyek 90%-a elfogyott, itt még akad néhány!

 

 

Összeállította: Polák Zsóka

(főkép: arounddeglobe.com)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!