Február második hetében születésnapot ünnepel Zalatnay Cini és az Irigy hónaljmirigy is, de a Nutella-világnap sem maradhat észrevétlen. A Brains új lemezt mutat be, a Visegrádi Négyek aktuális, magyar elnöksége pedig karneválra invitál mindenkit. 

 

Nutella-napok február 5.

 

Pont a Nutellának ne lenne világnapja? Természetesen van, méghozzá február 5-én, ennek apropójából pedig a budapesti Bálna Bisztró egész héten különlegességekkel bombázza majd az édesszájúak. A Nutella legjobb fogyasztási módján –  nagykanállal egyenesen az üvegből – bőven túl kell tekinteni, a szervezők igazi gasztrotopzódással készülnek: nem csak az elképzelthető és elképzelhetetlen Nutellás életek egész hadával várnak mindenkit, hanem Nutellás koktélokkal is. A megszokott palacsintákon és gofrikon kívül megkóstolható a nutellás sushi is, de a héten a Bálnában még a kacsamáj terrine-t is Nutellával adják. Nem árt asztalt foglalni, mielőtt az édesszájúak ellepik a helyet.

Fotó: worldwarwings.com

 

 hirdetes_810x300  

Zalatnay 70 – február 5.

 

Mindenki Cinije tavaly decemberben töltötte be 70. életévét, most, másfél hónappal később az Erkel Színházban ünnepli karrierjét. Amin van is mit ünnepelni, hiszen Zalatnay immáron 55 éve zenél, generációk sora tombolt a zenéire, máig a magyar zene egyik legfontosabb jelensége.  A születésnapi koncerten – amelyet édesanyja emlékének ajánlja – olyan neves művészek közreműködnek és köszöntik Cinit, mint  Varga Miklós, Takáts Tamás, Koós János vagy Dévényi Tibor, a hangszeres kísérők pedig a Monarchia Szimfonikus Zenekar művészei lesznek.

 

fotó: jegy.hu

 

Branis lemezbemutató – február 10.

 

Egy nappal korábban, február 9-én mutatja be a Brains új albumát az Akváriumban, a jegyeket pedig annak rendje és módja szerint azonnal el is kapkodták. A zenekar volt olyan kegyes a rajongókkal, hogy dupláznak, így másnap ugyanaz a program lesz hallható azok számára, akik nem jutottak belépőhöz. A zenekar szokásukhoz híven nem mindennapi színpadi látványtechnikával készül, a drumandbass alaptól pedig biztosan megremeg majd az Akvárium kis tava.

 

 

Irigy Hónaljmirigy 27 – február 10.

 

Nem csak Zalatnay, de az Irigy Hónaljmirigy is születésnapot ünnepel. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy meg tudja-e tölteni ez a típusú pihent agyú szórakozás az Arénát – igen, 2015-ös jubileumi szuperkoncertjük nem várt siker volt, amiről még koncertfilm is készült, a rajongók pedig igen elégedettek voltak. Most duplázhatnak, ismét az Arénában látható Magyarország leghíresebb paródiazenekara.

 

Fotó. broadway.hu

V4 Fesztivál – február 11.

 

Idén 27 éves a Visegrádi Négyek, ennek alkalmából pedig az épp regnáló magyar elnökség születésnapi karneválra hív mindenkit a Várkert Bazárba. Az egésznapos programban az egész család megtalálhatja a megfelelő programot: fellép Caramel, a Kerekes Band, Lajkó Félix, a Kerekes Band és a Kolompos együttes is, lesznek gyermekprogramok, a négy ország jellegzetességeit felvonultató gasztro-és kulturális produkciók, zsonglőrök, pantomimesek, mutatványosok – minden, ami egy valamirevaló karneválhoz kell. Este hattól pedig fényfestés és tűzijáték zárja a forgatagot, a belépés ingyenes.

 

Fotó: programturizmus.hu

 

Összeállította: Polák Zsóka

Nyitókép: turizmus.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!