Heti programajánlónk a Losonci járásból:

 

május 11. (péntek), 17.00 óra, Fülek, Városi Könyvtár

Író-olvasó találkozó Durica Katalin fiatal írónővel.

 

 hirdetes_810x300  

május 12. (szombat), 15.00 óra, Losonc, Köztársaság tér

 

Egy mérföld az anyáért (Míľa pre mamu) 2018

A Losonci Jahôdka anyasági központ (Materské centrum Jahôdka) és Losonc városa közös rendezvénye. családi délután, amely az anyák megbecsülése érdekében a világ számos helyszínén emberek ezreit köti össze korra, fajra, nemre, vallási hovatartozásra és időjárásra való tekintet nélkül. A résztvevők ezen a napon hangsúlyosan szeretnék kimondani azt az egyszerű mondatot „Köszönöm, hogy anya vagy”!

 

A rendezvény résztvevői az anyák iránti tisztelet jeléül egy szimbolikus mérföldet tesznek meg. A kísérőprogramban gyermekműsorok és felnőtteknek is szóló koncert (PETER CMORIK UNPLUGGED) várják az érdeklődőket.

 

május 13. (vasárnap), 15.00 óra. Losonc, Zsinagóga

Szív a tenyéren

A The Chamber Choir énekegyüttes ünnepi koncertje az Anyák Napja alkalmából. A koncert előtt a losonci római-katolikus, evangélikus, baptista és református (magar nyelven) egyház képviselői mondják el az naphoz kapcsolódó gondolataikat.

május 26. (szombat), 8.00 – 16,00 óra, Fülek – Korlát – Várgede

Vezetett gyalogtúra

 

A Novohrad-Nógrád Geopark J.SZ.T. és a füleki Nógrádi Turisztikai és Információs Központ tisztelettel meghívja Önöket a Fülek – Korlát – Várgede – Ajnácskő – Fülek útvonalat bejáró vezetett gyalogtúrára, melyre 2018. május 26-án (szombat) kerül sor.

 

A találkozó helyszíne és időpontja: 8.00 órakor a füleki Városi Művelődési Központ előtt. Jelentkezés és további információk: Nógrádi Turisztikai Információs Központ irodája (Fülek, Várfelső utca 14., tel.: +421 (0)47-43-82-016, e-mail: [email protected]) vagy a Geopark Novohrad-Nógrád J.SZ.T. irodája (Fülek, Várfelső utca 14., mobil: +421 (0)917 646 551, e-mail: [email protected].

 

Összeállította: Puntigán József

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!