Az elmúlt évekhez hasonlóan május 12-én és 13-án sorrendben ötödször adtak randevút egymásnak a losonci Városligetben Szlovákia és a további 20 ország kutyái és gazdáik. A kutyarajongók tömegét vonzó rendezvényen közel 1400 szebbnél szebb kutya volt látható és csodálható.

 

 

A FCI nemzeti és nemzetközi kutyakiállítás és bemutató házigazdája és vendéglátója Losonc városa, szervezői a Nemzetközi és a Szlovák Kinológiai Szövetség, a Szlovák Sportkinológiai Szövetség, a Szlovák Kinológiai Klubok Szövetsége voltak. A legnagyobb számban az idén is a hazai kutyák és tenyésztőik voltak jelen, de sokan érkeztek Csehországból és Lengyelországból is.

 

 hirdetes_300x300  

 

 

A rendezvény szerves részét képező versenyben a kutyákat kategóriánként, csoportokba osztva nemzetközileg elismert szakemberek értékelték és bírálták. Szlovákiát Bartošová Danuiela, Dudáš Ondrej, Homola František, Kališ Adrian, Matyáš Jaroslav, Piskay Vladimír, Staviarska Viera, Sudimák Ján, Šipovský Martin, Staviarska Viera, Supuka Peter, Uhlíková Monika, Vnzha Sergej, Zembjak Jaroslav, Zembjaková Mária, Magyarországot Beke Judit, Denk Csaba, Gróf Szilvia, Korózs András, Korózs-Papp Judit képviselték.

 

 

A kiállítás igazgatója Juraj Štaudinger, a Szlovák Sportkinológiai Szövetség elnöke, főbírája Gabriela Ridarčíková voltak. A rendezvény tiszteletbeli elnökségében Branislav Hámorník a losonci Járási Hivatal elöljárója, valamint Alexandra Pivková, Losonc város polgármester asszonya kaptak helyet.

 

 

 

Az értékelésekre körökben délelőtt került sor, a legjobbak azután a délutáni záróversenyekenn kaptak lehetőséget arra, hogy kiérdemeljék a legmagasabb szintű érmes helyezéseket. Az előző évekhez hasonlóan a legnagyobb számban a hazai, szlovákiai, csehországi és magyarországi kutyatenyésztők voltak jelen.

 

 

 

A nyilvános értékeléseken a kutyák a kitűnő, nagyon reményteljes, reményteljes és a megfelelő minősítések szerezhették meg. A legjobbak ítélt kutyák elnyerték a nemzeti CAC és CAJC szlovákiai bajnoki és a CACIB nemzetközi címeket és serlegeket. A különböző kategóriákban a legszebb kutya címet is kiosztották.

 

A jegyzett kutyafajok mellett külön kategóriában értékelték a nem meghatározható fajú kutyákat is. A különböző kategóriákban a legszebb kutya címet is kiosztották.

 

 

 

Gabriela Ridarčíková, főbíró magasan értékelte a losonci rendezvény, amely „hagyományosan magas színvonalú és a legjobbak közé tartozik Európában.”

 

 

A rendezvény szerves részét képezte egy vásár is, melyen a ruhák, emléktárgyak, a neveltetést segítő eszközök mellett természetesen kutyacsemegék is kaphatóak voltak.

 

A losonci bemutató egy sorozat része, melynek keretében az ország különböző helyszínein mutatkozhatnak be a kutyák és tulajdonosaik. A következő nemzetközi kiállításra június 8. és 10. között Nyitrán sor.

 

Puntigán József

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!