Jótékony ügyért lepi majd el Budapest egét többezer világító lufi – ezzel szeretnék felhívni a figyelmet az eltűnt gyermekek ügyére. Lazításként be lehet nézni az ország legnagyobb ingyenes zenei fesztiváljára, esetleg el lehet merülni több mint 200 féle közműves sörben, vagy akár az orosz rave-ben is a Little Big jóvoltából. 

 

AWS, Apey & The Pea, május 25. @ Budapest Park

 

Az Eurovízió óta először koncertezik otthon az idén Magyarországot képviselő AWS. A metálbanda ugyan nem jutott dobogóközelbe, a 21. helyen végeztek, a zenekar azonban már alig várja, hogy a lisszaboni színpad után ismét hazai közönség előtt játszhasson. Előzenekaruk a Fonogram-díjas Apey & The Pea, akik szintén hasonlű műfajban alkotnak, így aki egy kis magyar metált hallgatna élőben, annak irány hétvégén a Budapest Park. A jegyek erősen fogynak, de még néhány elcsíphető itt.

 

 hirdetes_300x300  

 

Ezer lámpás éjszakája, május 27. @ Királydomb

 

Az Ezer Lámpás Éjszakája civil kezdeményezés 2011 óta hívja fel az emberek figyelmét egy nagyon aggasztó problémára: évente többezer fiatal tűnik el nyomtalanul az országban. A Városliget Királydombján több koncert várja az érdeklődőket: fellép a Belmondo, Dallos Bogi, LL Junior, Korda György, Hevesi György és a Kávészünet is.

 

Emellett pedig gyerekrendezvények is helyet kapnak, ami azonban fontosabb, az a civil sátrakban folyó munka: felvilágosító programok és ingyenes tanácsadás is lesz. 21.30-kor pedig sor kerül az esemény emblematikus programpontjára: több ezer világító lufit engednek majd az ég felé, szimbolizálva a hazatalálás reményét az eltűnt fiatalok számára.

 

A megmozdulás egyébként nem csak Budapestet érinti, az ország több városában is szállnak majd a lufik, a helyszínek listája itt található.

 

 

Little Big, május 26. @ Akvárium Klub

 

Az orosz rave csapatok legismertebbike, a Little Big visszatér Magyarországra, hogy a trikós-melegítőnadrágos-pornóbajszos kelet-európai életérzést közvetítsék vad táncolások közepette. Az orosz Die Antwoordnak is emlegetett zenekar elmondhatatlan hangulatú videoklipjeikben remek érzékkel csomagolja giccsbe és trashbe a baromkodást és a társadalomkritikát is.

 

Dolgoztak már együtt Tommy Cash-sel is, az észt rapper szintén nemrég járt a Budapesten. Aki megnézné a kortárs könnyűzene egyik legbetegebb formációját, azoknak erre tessék!

 

 

Belvárosi Fesztivál, május 25-27. @ Szabadság tér

 

Az ország legnagyobb ingyenes fesztiválja ismét három napon át segít hangolni a nyári szezonra. Idén öt helyszínen keresztül alakul át a főváros egy nagy fesztivállá: lesznek programok a Szabadság téren, az Erzsébet téren, a Zrínyi utcában, a Vigadó téren és a Belvárosi Piacon is.

 

A fellépők közt van a magyar zenei élet színe-java: a Kiscsillag, az Irie Maffia, az Elefánt, a Magashegyi Underground, a Fish!, az Anima Sound System, a PASO, Korda György és Balázs Klári, Soltész Rezső, Charlie, Kovács Kati, a Rájátszás, a Parno Graszt és a Boban Markovic Orkestar is fellép.

 

A Belvárosi Piacon természetesen nem koncertek, hanem gasztroprogramok várják az érdeklődőket, ráadásul a gyereknap is kellőképpen meg lesz ünnepelve rengeteg programmal. Részletes programok napi bontásban az esemény Facebook-oldalán!

 

Fotó: Belfeszt Facebook

 

Óbudai Sörfesztivál, május 25-27. @ Óbudai Főtér

 

A jó idővel együtt a gasztrorendezvényekkel karöltve megkezdődött a sörfesztiválos időszak is. Óbudán rögtön egy egész hétvégét szentelnek a folyékony kenyérnek. A helyszínen még a leginkább „vájttorkú” sörrajongó is megtalálja a megfelelő nedűt: a helyszínen 23 magyar sörfőzde nagyjából 200 féle kézműves sörrel várják a szomjazókat.

 

Emellett ingyenes zenei programokkal, gasztrocsemegékkel és bemutatókkal készülnek, sőt, ki lehet próbálni a sörfőzést is a rendezvény workshopjain. Fellép a Péterfy Bori&Love Band, a The Carbonfools és a Kerekes Band is, a részvétel ingyenes.

 

Összeállította: Polák Zsóka

 

Fotó: ezerlampasejszakaja.hu / Mudra László

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!