A héten a Carmina Burana grandiózus dallamai töltik majd be a Margitszigetet, Emir Kusturica és a visegrádi négyek művészei is megtáncoltatnak mindenkit a Hősök terén, az Arcade Fire pedig végre Magyarországra látogat. 

 

Belvárosi Foci Mozi, június 14-től @ Szabadság tér

 

Indul a focivébé, és nincs is jobb annál, mint kiszabadulni a kanapé és a tévé fogságából, és sokkal jobb helyen követni végig a világbajnokság meccseit. Szerencsére Budapesten idén is rengeteg olyan hely lesz, ahol nagy kivetítőkkel és csapolt sörrel izzítják a vendéglátósok az igazi focihangulatot, a központi hely azonban idén is a Szabadság téren lesz. A hamisítatlan fűben ücsörgős-meccsnézős hangulaton kívül nyereményjátékokkal, sztárvendégekkel, és különböző sportokkal színesítik majd az eseményt. Szintén kivetítőn lehet majd nézni a meccseket a Budapest Parkban, a WestEnd Tetőteraszán, MOM Beachen és a Terasz Budapesten is.

 

 hirdetes_400x285  

 

Carmina Burana, június 15. @ Margitszigeti Szabadtéri Színpad

 

Az idén 80. születésnapját ünneplő Margitszigeti Szabadtéri Színpadon indul a Budapesti Nyári Fesztivál című, három hónapos programsorozat méghozzá a Carmina Buranával a Nemzeti Filmharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar előadásában. Akik szeretnék az egész Margitszigetet betöltő grandiózus dallamokat a helyszínen hallgatni, azok itt tudnak jegyet váltani az eseményre.

 

Fotó: jegy.hu

 

 

Emir Kusturica @ The No Smoking Orchestra, június 15. @ Hősök tere

 

Az idei,  XXIII.  Duna Karnevál Nemzetközi Kulturális Fesztivál idén a Hősök terére elhozza a Macskajaj és A cigányok ideje rendezőjét, hogy jellegzetes dallamaival megtáncoltasson mindenkit. Az ethno és a punk rock ötvözése erre éppen alkalmas, és a The No Smoking Orchestra is azon lesz, hogy láb ne maradjon vesztegen. Jegyek itt.

 

 

Arcade Fire, június 17. @ Papp László Budapest Sportaréna

 

Az indie egyik úttörrője, a 2000-es évek egyik kultzenekara, az Arcade Fire fennállása során először látogat most hétvégén Magyarországra. A banda tavaly jelentette meg új albumát, a Everything Now-t, ezzel, és természetesen karrierjük legnagyobb slágereivel érkeznek majd az Arénába. A zenekar ráadásul jótékonykodásra is ösztönöz: minden jegy mellé 1 eurós adományt kérnek, hogy a PLUS1 szervezettel karöltve olyan fontos, globális feladatokhoz járuljanak hozzá, mint a különböző közösségek újraélesztése vagy a globális egészségügy átalakítása.

 

 

Visegrádi Tánckarnevál, június 17. @ Hősök tere

 

Az Esztrád Színház rendezésében pontosan az fog történni, amit az esemény címe ígér: a lengyel, a szlovák, a magyar és a cseh táncművészet jeles művelői lápnek majd fel egy egészestés táncszínházi darabban, hogy bemutassák a négy ország tánchagyományait. A Hősök terén felállított színpadon a hagyományőrzés és az újítás egyszerre lesz jelen, a bemutatott táncok között ott lesz a polonéz, kujavjak, oberek, mazur, cseh polkák, zempléni, mátyusföldi, ipolysági szlovák és magyar táncok, szászcsávási cigány táncok, ugrós, szatmári verbunk és persze a csárdás is. Jegyek elérhetők itt.

 

Összeállította: Polák Zsóka

 

Fotó: focimozi.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!