A héten az Omega adagolja nagykanállal a nosztalgiát a Várkert Bazárban, megidézve a legendás Ifipark hangulatát.  Mellettük fellép a Margitszigeten a világ egyik legjobb hegedűse, a V4-ek ezúttal a négy nemzet operett-terméséből válogatnak, és az Alice in Chains is hosszú évek után ismét Budapestre látogat. Akit pedig a patadobogás és a lovi hoz lázba, azoknak ott a háromnapos Derby Fesztivál.

 

Omega – Volt egyszer egy Ifipark, június 29. @ Várkert Bazár

 

Tavaly nagy sikert aratott a Volt egyszer egy Ifipark-sorozat, amelynek célja az volt, hogy az 1961 és 1984 között működő, az akkori rockzene központjaként működő Budai Ifjúsági Park legszebb éveit idézzék meg. A nosztalgiasorozat annyira jól sikerült, hogy a Piramis, a Beatrice, a P.Mobil, a Mini, a Skorpió és a Karthago után idén ismét olyan zenekarok érkeznek, akik nélkül az a korszak elképzelhetetlen lett volna.

 

 hirdetes_810x300  

Az idei szezont az Omega nyitja június 29-én; A zenekar tavaly ünnepelte az 55. születésnapját, de továbbra is élen járnak, ha egy kis nosztalgiázásról van szó – ki is tudná náluk jobban, milyen volt évtizedekkel ezelőtt az Ifiparkban fiatalnak lenni? Jegyek a Várkert Bazárt oldalán kaphatók – a szervezők esőtervvel is készültek.

 

Fotó: Volt egyszer egy Ifipark-Facebook

 

Ara Malikian – The incredible world tour of violin, június 29. @ Margitszigeti Szabadtéri Színpad

 

A hegedűs szcénában igazi világsztárnak számít a bejrúti születésű spanyol hegedűművész, aki karrierje során először jár Magyarországon. Jelenleg épp világkörüli turnéján van, Párizs, London és még legalább 40 világváros mellett a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot is beveszi a Budapesti Nyári Fesztivál egyik fénypontjaként. Malikian ráadásul olyan ügyesen ötvözi a klasszikust a könnyűzenével, hogy a repertoárjában nagyon sok korosztály és ízlés megtalálhatja a saját kedvencét: játszik Bachot és Paganinit, de David Bowie-t és Pearl Jamet is. Vagy éppen A ponyvaregény zenéjét, ahogy lent a videóban. Jegyek még kaphatók itt.

 

 

V4 Operettgála, június 30. @ Müpa

 

A V4 magyar elnökségének kapcsán már hónapok óta kulturális programok tucatjai várják az érdeklődőket, ahol a legkülönbözőbb művészeti ágakban mutatkoznak be a négy ország kiválóságai. Ezúttal az operett a soros: a magyar, a szlovák, a lengyel és a cseh zeneszerzők munkái csendülnek majd fel. Ráadásul az előadók összetétele is a V4 szellemiségében alakult: szlovák koloratúrszoprán, magyar alt, cseh tenor, lengyel basszus és szlovák karmester. Jegyek itt válthatók.

Fotó: Müpa

 

Alice in Chains, július 1. @ Budapest Park

 

Az Alice in Chains a 90-es évekbeli Seattle-i hullámmal (a Nirvanával, a Perl Jammel és a Soundgardennel együtt) érkeztek meghatározni a modern rockzene világát. Azóta sem pihennek, és ugyan a zenekar frontembere, Layne Staley időközben tragikus módon elhunyt, mégis sikerül azóta is változatlanul magas minőséget képviselni. Magyarországon utoljára 2009-ben jártak, aki szeretné látni a grunge ikonikus zenekarát, azok igyekezzenek, a jegyek gyorsan fogynak.

 

 

Derby Fesztivál, június 29. -július 1. @ Kincsem Park

 

Elő a kalapokkal és a jósképességekkel, most hétvégén rendezik ugyanis a legnagyobb presztizsű lóversenysorozatot a budapesti Kincsem Parkban. A háromnapos rendezvényen minden nap más versenyszámban méretettnek meg a legügyesebbek: pénteken az Agár Derby, szombaton az Ügető Derby, vasárnap pedig a Galopp Derby lesz a főattrakció. Idén először szombaton Celeb Derby is lesz, ahol a nevének megfelelően hírességek versenyeznek majd.  Emellett lesz kalapverseny, arcfestés, megannyi gyerekprogram, és persze hamisítatlan lóverseny-hangulat. Péntekre a belépés díjtalan, a többire a 18 éven felülieknek belépőt kell váltani, amit itt lehet kedvezményesen megtenni.

 

 

Összeállította: Polák Zsóka

Kép forrása: Around The Globe

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!