A héten igazi világsztárok érkeznek Budapestre: jön bolygózenéjével Jeff Mills, és Michael Jackson mentora, Quincy Jones is, de aki ennél kisebb felhajtásra vágyik, az Bud Spenceres dallamokra is andaloghat. A Hungexpon pedig hétvégén a cosplayesek és az animeőrültek veszik át a hatalmat. 

 

Jeff Mills: Planets, július 13. @ Margitszigeti Szabadtéri Színpad

 

A detroiti techno DJ Budapestre érkezik látványos showjával, hogy bearanyozza a margitszigeti éjszakát. Aki nem ismerné a DJ munkásságát, és a techno szó hallatán csóválná a fejét, ne tegye: Mills kifejezetten kísérletező művész, alkotásait mély filozófiai mondanivaló szövi át, és évek óta szimfonikus zenekarok kísérik – Budapesten az Óbudai Danubia Zenekar fogja. A Margitsziget színpadára a legújabb, Planets című koncertjével érkezik, amely egy sci-fi zenemű a Naprendszer bolygóinak megfigyeléséről és ezek önismereti hatásairól. Jegyek itt kaphatók.

 

 hirdetes_810x300  

 

Nyári MondoCon, július 14-15. @ Hungexpo

 

Akinek bejött a márciusi V4 E-sport Fesztivál Budapesten, annak érdemes ellátogatnia a MondoConra, is, amely az ország legnagyobb anime és geek-találkozója. A műfaj szerelmesei most hétvégén két napon keresztül merülhetnek el a szubkultúra nekik tetsző bugyraiban, lesz minden, ami ilyenkor lenni szokott: cosplay-verseny, vetélkedők, dedikálás, versenyek, díszvendégek és rengeteg egyéb program. Jegyek és a részletes program itt található.

 

kép: Programturizmus

 

Quincy Jones, július 16. @ Papp László Budapest Sportaréna

 

Quincy Jones igazi élő kultúrlexikon, a maga 85 évével hosszú évtizedek óta mozog a zenei világban, bulizott Picassoval és Aretha Franklinnel, de Michael Jackson útját is ő egyengette. Sikeres produceri karrierjénél már csak a zenei a jelentősebb: a huszonnyolcszoros Grammy-díjas Jones a Time magazin szerint a 20. század egyik legbefolyásosabb zenésze. Kora szintén nem akadály, a lassan dédnagypapakorba lépő zenész lankadatlan lelkesedéssel turnézza körbe Európát, és most Budapestre is ellátogat.

 

 

Spencer Hill Magic Band, július 16. @ Csillebérci Szabadtéri Színház

 

Hogy a sok világsztár és nagyszabású koncert mellé olyan zenei élményt is kínáljunk, ami családiasabb, szeretettel ajánljuk a Spencer Hill Magic Band programját fent a festői Csillebércen. A zenekart három testvér indította még 2006-ban, hogy Bud Spencer és Terence Hill szellemiségét muzikális formába öntsék. Ennek megfelelően igen vidám eseményről van szó, ahol ráadásul a koncert előtt fotózkodni lehet majd a híres Buggy-val, azaz Bud Spencer kedvenc autójával. Jegyek még kaphatók itt.

 

 

Összeállította: Polák Zsóka

Nyitóép: director.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!