2018. augusztus 11–12., Bor a csillagok alatt (Víno pod hviezdami), Bazin (Stará Hora)

 

A sport balzsam a testnek, a jó bor pedig a léleknek. A Bor a csillagok alatt rendezvény szervezői idén összekötötték a kellemest a hasznossal, ugyanis idén először a borkóstoló mellett futóversenyt is szerveznek a Kis-Kárpátok erdőiben és szőlőseiben. A start a bazini szőlőkben indul, pontosan Stará Hora térségében, ahol az egész rendezvény megrendezésre kerül.

 

Az éhes és szomjas látogatókat borokkal, grillezett finomságokkal, remek kávéval és csokoládéval, vadból készült gulyással, házi süteményekkel és limonádékkal, valamint a helyi farmokon készült sajtokkal várják. A jó hangulatról Katarína Korček és Jerguš Oravec, Zuzana Mikulcová, valamint Sisa Fehér fog gondoskodni.

 

 hirdetes_400x285  

 

Bővebb információ itt és itt.

 

2018. augusztus 11–12., Nádasfői ünnepségek (Obecné hodové slávnosti v Rohožníku)

 

Augusztus 11-én és 12-én (szombaton és vasárnap) a zenéé, a táncé és az ünnepi hangulaté lesz a főszeres Nádasfőn. A szombati nap folyamán a folklór együttesek lépnek fel, míg este Sima és Dara Rolins fogja szórakoztatni a nagyérdeműt.

 

A vasárnapi nap a fiatal generáció igényeit próbálja meg kielégíteni, ugyanis a nap folyamán színpadra lép a David Band, Juraj Hnilica, a Modus, Kali, valamint Jakub Škápik. A legkisebb vendégeket színházzal, arcfestéssel és ugrálóvárral várják. A rendezvény részét fogja képezni egy paraszt udvar is, valamint kézműves sátrak, ahol a régió kézművesei mutatják be termékeiket.

 

 

2018. augusztus 11., Pozsonyszőlős Napja (Deň Vajnor), Pozsony, Fő tér

 

Augusztus 11-én, szombaton a pozsonyi Fő térre kilátogató érdeklődök megismerkedhetnek a hagyományos pozsonyszőlősi kultúrával, valamint hagyományokkal. Reggel 8.00 órától 20.30 óráig a Pozsonyszőlősi Hagyományok Iskolája – melyet a szlovák kulturális örökség listájára is felvettek – a pozsonyszőlősi ornamentikát mutatja be a rendezvényre látogató vendégeknek. A kézműves termékek mellett az érdeklődők a kedvelt pozsonyszőlősi borokat is megkóstolhatják.

 

 

Bővebb információ itt.

 

2018. augusztus 11–12., Népi mesterségek (Ľudové umelecké remeslá), Szenc

 

 

2018. augusztus 11., Kubai éjszaka, Bazin, Vinium Galéria Bozen

 

 

2018. augusztus 12., Aranykor a Grassalkovich-palota kertjében

 

Aranykor – a 19. század vége. A Grassalkovich-palota kertjében egy divatbemutató keretén belül mutatják be a 19. század 70-es, 80-as és 90-es éveinek divatját. A divatbemutató mellett a korabeli etikettről, valamint tánckultúráról is szó esik majd. A résztvevőknek lehetőségük nyílik egy olyan egyszerű tánc megtanulására is, amely ebben a korszakbak a városi rendezvények egyik népszerű elemének számított.

 

 

Összeállította: Takács Henrietta

Nyitókép: kamzavinom.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!