2018. augusztus 17–19. (péntektől vasárnapig), Modor, Német evangélikus templom – Zene Modorban 2018 (Hudba v Modre 2018)

 

A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a Modorban megrendezésre kerülő Nemzetközi Jazz- és Kamarazenei Fesztiválra, ahol a kiváló hazai előadók mellett idén külföldi művészeket is köszönthetünk. Szombaton az osztrák Wiener Instrumentalsolisten mutatkozik be, míg vasárnap a bolgár Kiril Stoyanov lép színpadra.

 

 

 hirdetes_810x300  

Részletes program itt.

 

2018. augusztus 18. (szombat) – Detrekőcsütörtöki ünnepségek (Hodové slávnosti Plavecký Štvrtok)

 

 

2018. augusztus 18. (szombat) – Honismereti séta: a megszállás 50. évfordulója

 

Valójában mennyire tehető az elesettek száma, és miért nincs mindegyiknek emlékműve? Miért a Széplak utcában volt a legtöbb tank? Mi történt a városközponton kívül? Az érdeklődök szombaton választ kaphatnak az összes kérdésre.

 

A honismereti sétákat 2012 óta rendezik meg Pozsonyban, s céljuk az, hogy a résztvevők megismerkedhessenek a város érdekes történelmével, valamint azokkal a helyekkel, amelyek mellett naponta elhaladnak a városban. A honismereti sétát Ivor Švihran vezet.

 

Fotó: Ladislav Bielik

 

A honismereti séta augusztus 18-án, szombaton három időpontban indul: 9.00–12.00, 13.00–16.00, 17.00–20.00.

 

Bővebb információ itt.

 

2018. augusztus 19. (vasárnap), Pozsony–Főrév, Andrej Hlinka park – Egészségre teremtve (Stvorení pre zdravie)

 

Pozsony Főrév városrészében rendezik meg az Egészségre teremtve egynapos rendezvényt, melynek keretén belül a látogatók új információkra tehetnek szert a növényi étkezésről, a biohackingről, a sportdiagnosztikáról, a mentális coachingról, a meditációról és a jógáról. Az érdeklődöknek lehetőségük lesz különféle egészséges ételek megkóstolására is, de saját magukat és próbára tehetik, mégpedig tűzönjárással. A belépés díjtalan.

 

 

Bővebb információ itt.

 

2018. augusztus 19. (vasárnap) – Stomfai búcsú 2018

 

 

 

 2018. augusztus 19. (vasárnap), Pozsony, Eurovea Galleria – Cigány Basavel (Cigánsky Bašavel)

 

A pozsonyi Eurovea partján ismét a cigányzenéé lesz a főszerep. A Cigány Basavelt, azaz a roma kultúra fesztiválját idén immáron 9. alkalommal rendezik meg Pozsonyban. A rendezvényre látogatókat az egész fesztivál alatt autentikus roma zenével és táncokkal, cirkuszi mutatványokkal és hagyományos specialitások kóstolójával várják.

 

 

 

Bővebb információ itt.

 

Összeállította: Takács Henrietta

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!