Vasárnap délután a Spartak Nagyszombat csapatát fogadták a dunaszerdahelyiek a Fortuna Liga 24. fordulójában a DAC Arénában. Bár a hazaiak rendkívül hajtós, küzdelmes játékot mutattak, zsinórban harmadik hazai mérkőzésükön is döntetleneztek.

 

Három meccs óta nem volt magyar kezdő a DAC csapatában, ami a mai derbin megszakadt, hiszen Vida Kristopher András kezdőként léphetett pályára.

 

A mérkőzésre majdnem teljesen megtelt a DAC aréna, Nagyszombatból körülbelül 100-an érkeztek.

 

 hirdetes_810x300  
Körkép.sk/KZS

 

 

Több veszélyes támadást is vezetett a DAC, pontrúgásokból sem volt hiány, ám egyiket sem sikerült gólra váltaniuk a sárga-kékeknek.

 

Vida Kristopher, aki a 91. percig a pályán volt, a mérkőzés után elmondta, hogy

 

Gólokat kellett volna szerezni – ez volt a fő utasítás, és hogy törjük át a védelmüket. Próbálkoztunk, de nem jártunk sikerrel. Kevesebbet kombináltunk, mint kellett volna. Nagyon szűken védekeztek, nem volt annyi területünk ahogy azt megszokhattuk idáig. A sérülésem után jól ment a játék.

 

Vidának több helyzete is kimaradt, mivel a tőle másfél fejjel magasabb nagyszombati védők blokkolták őt.

 

 

A 60. perctől a bíró több vitatható ítéletet is hozott (vagy épp nem hozott), ami visszavetette a csapatot. Ettől függetlenül nem lehet panasz a meccs iramára  játékosok többsége a végsőkig küzdött.

 

Bár a gól inkább a DAC játékában volt benne, végül 0-0-ás döntetlennel ért véget a mérkőzés. Sajnos ma is megmutatkozott, hogy László Csaba gárdájából hiányzik egy jó csatár.

 

Legközelebb három hét múlva, a Slovan ellen lépnek pályára a sárga-kékek, amikor is teltház várja a játékosokat.

 

 

Edzői értékelés

 

László Csaba (DAC)

 

Az első félidőben több gólhelyzetünk volt, de nem sikerült gólra váltanunk. A kulissza is fantasztikus volt, ezért is vagyok mérges, hogy nem sikerült nyernünk. Az ellenfél egy pontért jött és azt meg is szerezte.
Mérges vagyok azért is, mert néhány játékos teljesítménye ismét elmaradt az elvártaktól. Egy ilyen rangadón gólhelyzet nélkül is nyerni kell!

Aluku teljesítményét ki kell emelnem, 18 évesen a legjobb teljesítményt nyújtotta a csapatból. Kérdés a többi játékos felé, hogy ez miért van.

Ugyanakkor örülök annak, hogy jobbak voltunk ellenfelünknél. Nem szabad elfelejteni, hogy honnan indultunk: az utolsó előtti helyről.

Pozitívan értékelem azt is hogy nem kaptunk gólt rögtön a meccs elején, mint az előző mérkőzéseken. Több kreativitást és elszántságot várok el a játékosaimtól. Látni kell a szemükben a küzdőszellemet.
Bízom benne, hogy a következő, Slovan elleni meccsen nyerni tudunk!

 

 

 

 

Miroslav Karhan (Spartak Trnava)

 

Harcos mérkőzést játszottunk, mindkét csapat igyekezett semlegesíteni az ellenfél próbálkozásait.
Tudtuk, hogy a DAC veszélyes pontrúgásokból, amit ki kell védekeznünk.
Több helyzetünk volt a 16-oson belül is, melyeket jobban is kihasználhattuk volna. Másrészt nem kaptunk gólt, amit nagyra értékelek, mert ilyen kulissza előtt minden csapatnak nagyon nehéz győznie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Körkép.sk

Nyitókép és képek: körkép.sk/KZS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!