A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége kedden hallgatta meg Bernd Storck szövetségi kapitány vb-selejtezős értékelését, és ahogy az várható volt, közös megegyezéssel megvált a német szakembertől.

 

A hírt az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő jelentette be kedden este.

 

„Az elnökség egyhangúlag elfogadja Bernd Storck közös megegyezéssel való távozását az MLSZ kötelékéből. Ez azt jelenti, hogy megszűnik a megbízatása szövetségi kapitányként és sportigazgatóként is. Az MLSZ elnöksége felkérte Csányi Sándor elnököt, hogy kezdjen tárgyalásokat az új szövetségi kapitány szerződtetésére. A magyar válogatott novemberben két mérkőzést játszik. Az idő rövidsége miatt elképzelhető, hogy ideiglenes szövetségi edző készíti fel a csapatot. Megköszönjük Bernd Storck munkáját, mert vele ért el sikereket a magyar válogatott az elmúlt időszakban”

 

– mondta Sipos.

 hirdetes_810x300  

 

Amennyiben tehát nem sikerül gyorsan megegyezni Storck utódjával, a legvalószínűbb forgatókönyv szerint az u17-es válogatott kapitányi, Szélesi Zoltán kaphat ideiglenes megbízást. Számára nem lenne ismeretlen a légkör, hiszen eddig is Storck stábjának tagja volt.

 

Múlt héten már felröppent a hír, hogy Storck helyére a legesélyesebb jelölt a DAC-ot irányító Marco Rossi lehet. Rossi akkor azt nyilatkozta, hogy bár senki sem kereste még őt az ügyben, megfontolná az ajánlatot, ugyanakkor élő szerződés köti őt Dunaszerdahelyre.

 

Marco Rossi lehet Bernd Storck utódja?

 

körkép.sk, nemzetisport.hu

nyitókép: nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!