2500 eurós bírságot szabott ki a Szlovák Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága a DAC futballklub részére.

 

A bírságot a DAC-Trencsén találkozó utáni események miatt szabta ki a bizottság. Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, a DAC biztonsági szolgálatának munkatársai (SBS) fizikailag is felléptek a trencséni szurkolók ellen. A szövetség a biztonságiak intézkedését túlzottnak ítélte meg, a DAC azonban tiltakozott ez ellen – mint mondták, kamerafelvételekkel tudják bizonyítani, hogy a biztonságiak csak a szurkolók támadására reagáltak.

 

A Fegyelmi Bizottság ettől függetlenül 2500 euróra büntette a dunaszerdahelyi klubot, valamint egyéb intézkedéseket is elrendelt, hogy a jövőben ne történhessenek hasonló incidensek.

 

 hirdetes_810x300  

A szövetség fegyelmi bizottsága továbbra is vizsgálódik a DAC-Slovan mérkőzés kapcsán. A játékvezető és a delegált személyek jelentései alapján vizsgálat folyik a szurkolói megnyilvánulások miatt – vulgáris megnyilatkozások, pirotechnika használata, provokáció. Ezzel kapcsolatban a rendezők hiányosságait is vizsgálják, mivel nem tisztázott, miként kerülhettek pirotechnikai eszközök a lelátókra.

 

A Fegyelmi Bizottság behívatta legutóbbi ülésére a klub képviselőjét, biztonsági menedzserét és főszervezőjét is. Az ügyben egyelőre nem született döntés.

 

Körkép.sk, futbalnet.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!