Történetének második világbajnoki címét szerezte meg Franciaország, miután a döntőben egy pazar meccsen 4:2-re legyőzte Horvátországot.

 

Nem játszottak rosszul a horvátok, sőt. De már az első félidőben két gólt kaptak egy szerencsétlen öngól és egy tizenegyes után. 4:1 után még megpróbáltak felállni Rakitičék, de egy kapushiba után már csak a szépítésre futotta.

 

A franciák harmadszor játszottak döntőt: húsz éve, otthon – ahol az elődöntőben a horvátokat múlták felül – nyertek a brazilok ellen, 2006-ban, Németországban viszont kikaptak az olaszoktól.

 

 hirdetes_810x300  

 

Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya a brazil Mario Zagallo és a német Franz Beckenbauer után a harmadik, aki játékosként és szakvezetőként is világbajnok lett.

 

A horvátok eddigi legjobb szereplése egy harmadik hely volt, melyet 1998-ban Franciaországban harcoltak ki. A franciákat még soha nem tudták legyőzni, négy vereség mellett kétszer döntetlent játszottak velük.

 

 

Döntő:

Franciaország-Horvátország 4-2 (2-1)
—————————————-
Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 78 011 néző, v.: Néstor Pitana (argentin)
gólszerzők: Mandzukic (18., öngól), Griezmann (38., 11-esből), Pogba (59.), Mbappé (66.), illetve Perisic (29.), Mandzukic (69.)
sárga lap: Kanté (27.), Hernandez (41.), Vrsaljko (93.)

Franciaország:
————–
Hugo Lloris – Benjamin Pavard, Raphaël Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez – N’Golo Kanté (Steven Nzonzi, 55.), Paul Pogba – Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, Blaise Matuidi (Corentin Tolisso, 73.) – Olivier Giroud (Nabil Fekir, 81.)

Horvátország:
————-
Danijel Subasic – Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic (Marko Pjaca, 82.) – Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic – Ante Rebic (Andrej Kramaric, 71.), Luka Modric, Ivan Perisic – Mario Mandzukic

 

Körkép.sk/MTI

Nyitókép: Sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!