A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya tamperei sajtótájékoztatóján elárulta, a keret legrutinosabb tagjaival közösen választották ki, Dzsudzsák Balázs távollétében ki viselje a karszalagot. A magyar válogatott szombaton 18 órától játszik Finnországgal a Nemzetek Ligája C-divíziójának 2. csoportjában.

 

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott kispadján Tamperében debütáló szövetségi kapitánya elmondta, mivel a finnek és a görögök elleni meccs között mindössze három nap lesz, így biztosan lesznek változások a Finnországban és Budapesten pályára lépő együttes között, és emiatt még egy-két kérdőjel a fejében. Kijelentette, ezek szombat délelőttre kiegyenesednek, a stratégia és a koncepció pedig már kész, azt a játékosok ismerik – számolt be a nemzetisport.hu.

 

„Megvannak a taktikai elképzeléseim, és úgy érzem, a csapat is megértette ezeket. A többi a pályán dől majd el. Egy, a szó jó értelmében véve erőszakos, agresszív ellenfélre számítok” – nyilatkozta Marco Rossi a finnek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt.

 

 hirdetes_810x300  

A tréner újságírói kérdésre elmondta, különleges érzések kavarognak benne.

 

„Nem tudnám összehasonlítani, hogy a bajnoki címről döntő Honvéd–Videoton mérkőzés előtt vagy most izgulok-e jobban, de azt hiszem, nem is érdemes összehasonlítani a két szituációt. Akkor az idény végén jártunk és egy történelmi lehetőség kapujában álltunk egy nagy sorozat, a bajnoki szezon legvégén. Ezzel szemben most egy új sorozat legelső meccsére várunk. Különleges érzés, annyi biztos. Főleg, hogy egy nemzetet képviselünk, még ha csak a futballpályán is. Ez óriási büszkeség és még nagyobb felelősség. Ám én is, és a csapat is átérezzük a feladat súlyát”

 

– jelentette ki Marco Rossi

 

Lovrencsics Gergő kijelentette, jó érzésekkel várja a szombat esti találkozót.

 

„Új csapat van kialakulóban, azt látom, mindenki a legjobbját szeretné megmutatni, mindenki szeretne bizonyítani és ott lenni a pályán. Megkaptuk az úti csomagot, hogy mi lehet a finnek ellen a nyerő taktika, fel vagyunk készítve” – jelentette ki a válogatott és a Ferencváros jobb oldali mindenese.

 

„Nem szeretnék összehasonlítani szövetségi kapitányokat. Rossi nagyon jól ismeri a magyar bajnokságot, a magyar futballistákat. Nagyon komolyan felkészít minket, mind védekezésben, mind támadásban, hogy mit kell bizonyos szituációkban reagálni. Megtalálta a közös hangot a játékosokkal. Ő is szeretné bizonyítani Magyarországnak, hogy igenis jó csapat leszünk” – tette hozzá Lovrencsics.

 

A Finnország–Magyarország összecsapás szombat este 18 órakor kezdődik Tamperében.

 

nemzetisport.hu

Nyitókép: haon.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!