A magyar válogatott ma este 20.45-kor Tallinnban folytatja szereplését Nemzetek Ligája-csoportjában, a házigazda észtek ellen.

 

A magyar válogatott pénteken jól játszott Athénban, de a házigazdák szerencsésebbek voltak, és 1-0-ra megnyerték azt a találkozót. A mérkőzés utáni napon a magyar válogatott Athénból Tallinnba repült, ahol hétfőn este az eddig pont nélkül álló észtek ellen lép pályára. A csoportban eddig pont nélkül álló házigazdák eddig mindhárom mérkőzésükön megszorongatták ellenfelüket, és csak minimális különbséggel, 1-0-ra maradtak alul (kétszer a finnek, egyszer a görögök ellen).

Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatóján elmondta: nagyon nehéz mérkőzés vár csapatára, de ezzel együtt is a három pont megszerzéséért utazott Észtországba a csapat.

 

Ugyanúgy tekintünk erre a mérkőzésre is, mint a korábbiakra. Szeretnénk jó eredményt elérni, és megmutatni, hogy ismét sikerült előrelépnünk. Az eddigiekben meccsről meccsre fejlődtünk, minden mérkőzésünkön láttam az előrelépést a csapatjátékban. A játékosoknak éppen ma reggel mondtam, hogy még csak tizennégy napot töltöttünk együtt, ennek ellenére nagyon sok előrelépés történt taktikai szempontból a játékunkban. Pontszámban sajnos nem tartunk ott, ahol szerettünk volna, ezért szeretnénk most ebben is javítani

 

 hirdetes_810x300  

– fogalmazott Marco Rossi.

 

Tiszteljük az észt válogatottat, tudjuk jól, hogy mik az erősségei. Ellenfelünket jó játékosok alkotják, az észt csapat nem érdemelte meg, hogy minden pontot elveszítsen, hiszen a görögöknek és a finneknek is nagyon nehéz dolguk volt ellenük. Arra számítunk, hogy nekünk is meg kell küzdenünk a jó eredmény eléréséhez. Alázatosan kell játszanunk (…), azon leszünk, hogy megnyerjük a találkozót.

 

Az eltiltott Fiola Attila tallinni hiányáról a kapitány úgy fogalmazott: a Vidi védőjének kiesése azért nem okoz problémát, mert a keret összeállításánál a stáb gondolt arra az eshetőségre, ha valaki kiesik, és felkészült a pótlásra.

 

Az észtek elleni kezdőcsapat a regenerációtól is függ, a legjobb állapotban lévő labdarúgókat fogom jelölni az együttesbe. Várhatóan három-négy poszton lesz változás az athéni kezdőcsapathoz képest

 

– így a kapitány.

 

mlsz.hu

Nyitókép: mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!