Ahogy arról korábban beszámoltunk, Ján Kozák, a szlovák futball-válogatott szövetségi kapitánya október 14-én váratlanul lemondott. Döntésével kapcsolatban a játékosok nem akartak nyilatkozni a svédek elleni mai mérkőzésre hivatkozva. Úgy látszik azonban, hogy több közük lehetett Kozák döntéséhez, mint azt elsőre gondoltuk volna.

 

A Nový Čas szlovák lap információi szerint a szombati, Csehország elleni vereség után a válogatott játékosok egy csoportja egy szenci (Senec) éjszakai szórakozóhelyen töltötte az idejét, holott másnap reggel Pozsonyban kellett megjelenniük egy közös autogramosztáson.

 

Tudni kell, hogy a válogatott-hétvégén a játékosok egész programját a csapat vezetése határozza meg. Főleg úgy, hogy még néhány nappal később ismét pályára kell lépniük a válogatott mezben.

 

 hirdetes_400x285  

Kozák a csehek elleni mérkőzés után nyíltan kritizálta csapata játékát, egyéni teljesíményüket. Valószínűleg az éjszakai parti híre – amennyiben tényleg megtörtént – már csak a pont volt az i-re.

 

A Szlovák Futball-szövetség elnöke, Ján Kováčik a szlovák lap szerint állítja, hogy nem hallott erről a verzióról.

 

Ladislav Jurkemik, aki korábban 2002 és 2004 között vezette a nemzeti válogatottat, saját bevallása szerint másként kezelte volna a helyzetet Kozák helyében.

 

„Nagyon meglepett. Jano Kozák Szlovákia legsikeresebb edzői közé tartozott. Kár, hogy megadta magát ennek a nyomásnak. Fordítva kellett volna tennie: néhány játékost ki kellett volna tennie az öltözőből és elküldeni, neki pedig ott maradni”

 

nyilatkozta Jurkemik a Šport.sk-nak.

 

sport.sk

Nyitókép: sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!