Karácsony első ünnepén több munkájuk volt a tűzoltóknak, mint Szentestén. A pénteki nap folyamán összesen 45-ször kellett kiszállniuk különböző helyszínekre, míg Szentestén csak 43-szor.

 

Zuzana Farkasová szóvivő elmondta, hogy különféle helyzeteket kellett megoldaniuk, egy esetben például Zólyomban a vonatállomáson egy meggyulladt étkezőkocsit kellett eloltaniuk. Ennek az esetnek egy személyi sérültje volt.

 

Összesen 17-szer riasztották őket tűzesethez, legtöbbször a zsolnai kerületben. Közúti balesethez 14-szer kellett kiszállniuk, ebből 6-szor a Besztercebányai kerületben.  Műszaki mentésre 14-szer volt szükség, a legtöbb esetben a nagyszombati és az eperjesi kerületekben.

 

 hirdetes_300x300  

Egy kuriózumnak számító hívásnak is eleget kellett tenniük a zsolnai tűzoltóknak, amikor is a kórházba vezényelték őket, hogy eltávolítsanak egy gyűrűt tulajdonosa megduzzadt kezéről.

 

Három esetben nem tudtak segíteni a kiérkező szakemberek. Az egyik tűzeset Erdőhátkarcsán történt egy pincében. Itt egy ember vesztette életét. Egy másik esetben Bazinban pedig ketten haltak meg, mikor tűz ütött ki egy harmadik emeleti lakásban.

 

forrás: teraz.sk

nyitókép: spravyzpresova.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!