Görögországban ma egésznapos általános sztrájk tört ki a tervezett nyugdíjrendszert érintő reformok és az adók emelése miatt. Az intézkedések elpfeltételei annak, hogy Görögország újabb mentőcsomagoknak nevezett hiteleket tudjon felvenni.

 

A tengerészek szakszervezete jelentette, hogy a nagyobb kikötőkből ma nem indultak el a hajók.

 

Görögországban már hétfő óta folyamatosan tüntetések és sztrájkok törtek ki, hétfőn a mezőgazdasági dolgozók szerveztek blokádot az utakon, kedden az újságírók tüntettek, aminek eredményeképpen két napja nem sugároz a közmédia. A helyzet fényében pénteken várhatóan nem jelenik meg egyetlen napilap sem az országban.

 

 hirdetes_400x285  

A következő körben a jogászok és közjegyzők fognak tüntetni és sztrájkolni, és további tiltakozó megmozdulások szerveződtek egészen február 4-ig.

 

Görögországban a hitelkövetelmények teljesítése érdekében 15 százalékkal csökkentik a nyugdíjakat illetve emelik a nyugdíj és egyészségügyi elvezetések nagyságát. A görögök átlagosan 62 évesen mennek nyugdíjba, az átlagos görög nyugdíj nagysága pedig 617 euró. Szlovákiában az átlagos nyugdíj nagysága 410 euró körül mozog.

 

 

HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!