A Volkswagen és a Daimler német autógyárak 1,5 millió autót hívnak vissza az Egyesült Államokban a Takato Corporation japán cég által gyártott légzsákok lehetséges meghibásodása miatt. Ez a japán vállalat került egy ideje az autóbiztonsági botrányok középpontjába.

 

Az USA autóbiztonsági szervei szerint a Takata vállalat hibás tartozékai több mint 5,1 millió járművet érintenek még mindig, legnagyobb részt légzsákokról van szó, amelyek túl erősen nyílhatnak ki és fémszilánkokat tartalmazhatnak. Eddig a világon 10 igazolt haláleset és 100 sérülés írható a cég számlájára.

 

Először 2009-ben merültek minőségi problémák a japán cég termékeivel szemben, akkor 14 autógyár 24 millió autót hívott vissza összesen, a Takata légzsákjaival felszerelt autók 86 százalékát. A VW hétfőn jelentette be, hogy 680 ezer autóját kénytelen idén visszahívni az említett hibák miatt, a Daimler pedig kedden nyilatkozta ugyanezt 840 ezer járművét illetően, amelyek közül 705 ezer Mercedes.

 

 hirdetes_400x285  

A Daimler számára a visszahívások összesen 340 millió euróba fognak kerülni. De nem csak az európai autógyárak jártak pórul a Takatával. A Honda 2,23 millió autót lesz kénytelen ugyanezen okokból visszahívni, a Ford 361 ezret.

 

Reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!