Folyamatosan torlódnak fel a görög-macedón határon a migránsok. Egy részük tüntetőleg elfoglalta a határnál húzódó síneket, ezzel megakadályozva a két ország közti vasúti forgalmat. Az elégedetlenkedő migránsok jelentős része az idomeni átkelőnél próbál belépni Macedóniába.

 

A görög macedón határnál becslések szerint 25 ezer migráns várakozik, hogy átléphesse a határt. A görög rendőrség szerint az elmúlt napon 500 migráns léphetett be. A macedón hatóságok kijelentették, csak annyi migránst engednek be, amennyit a következő orszá, tehát Szerbia, hajlandó továbbengedni.

 

Többeket visszafordítottak a macedón határtól, mert nem fogadták el regisztrációs okmányaikat. Állítólag Macedónia azért nem fogadja el a görögök által kiállított okmányokat, mert azokat géppel nyomtatják, így nem lehet megbizonyosodni a papírok hitelessége felől.

 

 hirdetes_400x285  

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke arra figyelmeztette ma az illegális gazdasági bevándorlókat, hogy ne jöjjenek Európába, amíg nem oldódik meg az európai migránsválság. Úgy fogalmazott, az illegális gazdasági bevándorlók életüket és pénzüket kockáztatják a semmiért.

 

A Nemzetközi Migrációs Szervezet jelentése szerint idén eddig 129 500 menekült érkezett Európába.

 

BBC, TASR

Nyitókép: irinnews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!