A magyar turizmus világszinten az élen jár, teljesítménye nemzetközileg is kimagasló, minden fontos mutatója javult tavaly, a turizmus dinamikus fejlődése egyre nagyobb mértékben járul hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 39. Utazás 2016 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállítás csütörtöki megnyitóján, a Budapesti Vásárközpontban.

 

 

A nemzetközileg elismert kiállítás megnyitóján elhangzott többek között az is, hogy a magyar turisták egyre szívesebben látogatják Szlovákiát, 2015-ben több mint 70.000-en töltötték szabadságukat nálunk.

 

 

 hirdetes_300x300  

Déli szomszédunk legnagyobb turisztikai seregszemléjén március 3. és 6. között 28 ország 350 kiállítójának több ezer ajánlatából válogathatnak a látogatók, köztük megtalálható a Szlovákiát képviselő Szlovák idegenforgalmi intézet is (SACR).

 

 

A World Travel & Tourism Council (WTTC) adatai szerint Magyarországon 10,3 százalékos volt a turizmus részaránya a magyar GDP-n belül, ezzel Szlovákiát, Romániát, vagy Lengyelországot is megelőzi – mondta a nemzetgazdasági miniszter.

 

 

 

MTI, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!