Meghosszabbították az Ukrajna területi épségének megsértése miatt orosz és oroszbarát ukrajnai természetes és jogi személyek ellen korábban elrendelt európai uniós szankciókat a tagállamok belügyminisztereinek csütörtöki brüsszeli tanácskozásán – adta hírül az MTI.

 

A tárcavezetők hat hónappal hosszabbították meg a beutazási tilalmat és vagyonbefagyasztást jelentő büntetőintézkedéseket 146 természetes és 37 jogi személy ellen. A korlátozások ennek értelmében szeptember 15-ig érvényesek. A tanács döntését szombaton teszik majd közzé az unió hivatalos közlönyében.

 

A Biztonsagpolitika.hu szerint újabb mélypontra süllyedhet Ukrajna és Oroszország viszonya. Ukrán képviselők egy csoportja javaslatot készül benyújtani az Oroszországgal való diplomáciai kapcsolatok megszakítására a Verhovna Rada (ukrán parlament) következő ülésén.

 

 hirdetes_300x300  

Az utóbbi napokban meglehetősen feszültté vált a két ország viszonya, miután az orosz bíróság március 3-án váratlanul elhalasztotta azt a tárgyalást, ahol Nagyija Szavcsenko, ukrán pilótanő az utolsó szó jogán felszólalhatott volna az ellene folytatott büntetőeljárásban.

 

A kijevi orosz nagykövetség épülete elé szervezett március 6-i tüntetésen elszabadultak az indulatok, miután ismeretlen elkövetők tojással és kövekkel dobálták meg az épületet, továbbá az orosz diplomaták közelben parkoló személygépjárműveit is megrongálták.

 

MTI, Biztonsagpolitika.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!