Frissítve: 09:00

 

Rendkívüli hír!!!Az árulás befejeződött: Bugár végleg eladta magát – itt a Smer – SNS – Most – Sieť koalíció.

 

A Most-Híd bukása elkezdődött.

 hirdetes_300x300  

 

Nézd meg Bugárék sajtótájékoztatóját.

 

Zlom v rokovaní pri zostavovaní vlády? Sledujte vyhlásenie predsedu Mostu-Híd Bélu Bugára po rokovaní straníckeho predsedníctva.

Gepostet von Aktuality.sk am Samstag, 12. März 2016

 

Bugár Béla tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy hajlandó tárgyalni a Smerrel a kormányalakításról, amennyiben a Smer erre felkéri.

 

Bugár ezt pártja vezetőségének tegnapi  ülése után jelentette ki, hozzátéve, hogy egyelőre korai koalícióról beszélni. „Ha a Smer-SD úgy gondolja, hogy stabil kormányra van szükség, feltételezzük, hogy a standard pártokat szólítja meg, és ha meghív minket, akkor részt veszünk a tárgyalásokon.”  – mondta Bugár.

 

A Most-Híd ezen héten többször is kizárta a Smerrel való együttműködés lehetőségét. A nagy pártfordulás azután következett be, hogy az SNS kijelentette, nem szándékozik részt venni egy jobboldali kormányban.  Ez Bugár szerint azt jelenti, hogy nem lesz jöbbközép kormánykoalíció.

 

Bugár: stabil kormányra van szükség

 

„Felszólítjuk az összes standard pártot – Smerd-SD, SaS, SNS, Sieť –, hogy a helyzet stabilizálása érdekében legyenek nyitottak a kompromisszumokra, amelyek nélkülözhetetlenek a stabil kormány létrejötéhez”,  – jelentette ki a Most-Híd elnöke.

 

A vegyespárt vezetősége felhatalmazta Bugár Bélát, hogy olyan tárgyalásokat folytasson a Smerrel, amely stabil kormányhoz vezethet, és amely szem előtt tartja a Most-Híd programjának prioritásait.

 

Nem az ügyvivő kormányra és az előrehozott választásokra

 

„A pártvezetés elutasította egy esetleges ügyvivő kormány és az előrehozott választások lehetőségét, mert azok tovább destabilizálhatják a viszonyokat a társadalomban, jelezte Bugár, azzal indokolva álláspontját, hogy ha előrehozott választások lesznek, az a párt, amelyiknek semmi keresnivalója nem lenne a parlamentben, kétszeresen megerősödik. „Nekünk, felelős politikusoknak ezt meg kell akadályoznunk”.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!