Újabb határok lezárását tartja szükségesnek Európában az osztrák külügyminiszter. Sebastian Kurz egy lapinterjúban azt mondta: világossá kell tenni, hogy véget értek azok az idők, amikor a menekülteket továbbengedték Közép-Európa felé – adta hírül a Hirado.hu.

 

„Az embercsempészetet nem lehet teljesen megszüntetni. Ezért mindent, amit most a nyugat-balkáni útvonalon teszünk, meg kell tennünk majd az Olaszország-Földközi-tenger útvonal mentén is, hogy világos legyen, hogy véget értek azok az idők, amikor a menekülteket továbbengedték Közép-Európa felé – bármelyik útvonalról is legyen szó” – mondta Sebastian Kurz a Bild am Sonntag című, vasárnap megjelenő újságnak adott interjúban.

 

Az osztrák külügyminiszter ismét bírálta a menekültpolitikában korábban alkalmazott politikát. „Fel kellett hagynunk azzal, hogy minden menekültet, aki megérkezett Görögországba, államilag szervezetten Közép-Európába szállítottunk. Habár ez a menekültek kívánsága szerint volt, ami emberileg indokolt volt, de azt is előidéztük vele, hogy egyre több menekült kelt útra. Helyes volt, hogy ennek véget vetettünk a balkáni útvonal lezárásával.” Kurz szerint a határokat csak akkor szabad újra megnyitni, ha „elapad az Európába irányuló menekülthullám”.

 

 hirdetes_300x300  

Közben ma Németországban tartományi választásokat tartanak, amelynek két fontos kérdésre kell választ adnia: milyen támogatottságot sikerült elérnie a befogado migránspolitika mellett hajthatatlanul kiálló Angela Merkel német kancellárnak, illetve feltűnik-e egyáltalán egy olyan politikai alternatíva, amely alternatívája lehet a jelenlegi német vezetésnek.

 

 Hirado.hu, Körkép.sk

Nyitókép: dw.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!