Az Aktuality.sk információi szerint könnyen előfordulhat, hogy a Smer csak akkor tud kormányt alakítani, ha megválik Robert Ficotól, mint kormányfőtől. A hírportál közlése szerint Bugárék és Procházkáék feltételként szabhatják Fico eltávolítását a miniszterelnöki posztról, helyette szóba jöhet többek között Peter Pellegrini és Robert Kaliňák is.

 

A feltételezések szerint ezzel a lépéssel próbálnák megbékíteni választóikat.

 

Az Aktuality.sk információi alapján a Most-Híd és a Sieť elfogadhatónak tartanák a jelenlegi külügyminisztert Miroslav Lajčákot, Maroš Šefčovič-ot, Robert Kaliňák belügyminisztert vagy Peter Pellegrini házelnököt is.

 

 hirdetes_810x300  

Azonban kicsi a valószínűsége annak, hogy át tudnák vinni ezt a feltételt. A Smer mindentől függetlenül erősnek érzi magát, amiben közrejátszik az SNS határozott támogatása irányukban.

 

Sulík is terítéken volt

 

Egyes belső információk szerint Robert Fico a kormányalakításért cserébe hajlandó lett volna megválni posztjától Richard Sulík javára is, ha az belement volna egy Smer-SaS-SNS koalícióba. Viszont erre a lépésre nem volt szükség, hiszen Sulík már a kezdetekkor egyértelműen elutasított mindennemű tárgyalást a Smer-rel.

 

Ugyancsak belső információk szerint kétséges, hogy a következő 4 évben végig miniszterelnök maradna Fico, mivel előfordulhat, hogy az EU-s soros elnökség továbbadása után lemondana a posztról.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!