Az athéni rendőrség már tavaly értesült a brüsszeli terrortámadások tervéről – jelentette ma délután a görög hírügynökség, a Skai rendőrségi forrásokra hivatkozva. Egy korábbi razzia során megtalálták a brüsszeli repülőgép térképét egy athéni lakásban.

 

A Skai szerint a terveket a görög rendőrség még 2015 januárjában találta meg két athéni lakás átkutatása során, az információkról a rendőrség bevallása szerint tájékoztatták Brüsszelt is.

 

A görög rendőrség a Skai értesüléseit egyelőre hivatalosan nem kommentálta.

 

 hirdetes_810x300  

A két lakást iszlamisták bérelték, és később az is kiderült, hogy az az Abdelhamid Abaaoud is a lakások egyikében tartózkodott egy ideig, aki a tavaly novemberi párizsi merényletek egyik kitervelője és megvalósítója volt. A belga állampolgárságú Abdelhamid Abaaoudot végül a rendőrség egy antiterrorista akcióban lelőtte Párizs egyik külvárosában.

 

A lakásokon tartott razziasorán egy 33 éves férfit is letartóztattak, akit a gürüg hatóságok később átadtak Belgiumnak.

 

A brüsszeli repülőtér keddig biztosan zárva lesz

 

Európa egyik legforgalmasabb repülőtere a hét eleji terrortámadások okán jövő keddig biztosan zárva marad, erről a repülőtér üzemeltetői tájékoztatták a sajtó képviselőit. Az üzemeltetők szerint nem kizárt, hogy csak korlátozott mértékben indítják majd újra a repülőteret, ennek lehetőségét vizsgálják most.

 

A brüsszeli Zaventem repülőtéren évente 23,5 millió utas fordul meg, 77 légitársaság gépei landolnak rajta rendszeresen és összesen 226 útvonal csatlakozási pontját jelenti.

 

TASR

Nyitókép: eloben.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!