Legkevesebb 7 ember meghalt, 23 pedig megsérült egy bombamerénylet során, amelyre Bagdad belvárosában került sor helyi idő szerint ma délután. A támadást egy iszlamista öngyilkos merénylő követte el – adta hírül az AP hírügynökség az iraki rendőrségtől szerzett információkra hivatkozva.

 

A merénylő egy forgalmas piactéren követte el a terrortámadást. Az áldozatok számát a kiérkező mentők is megerősítették.

 

A merényletért a felelősséget az Iszlám Állam (IÁ) vállalta magára saját internetes oldalán azzal, hogy a támadás célpontjai a siíta milícia tagjai voltak.

 

 hirdetes_400x285  

Az utóbbi hónapokban az IÁ merénylői több nagyobb támadást is véghezvittek Irakban, amelyeknek többségében siíta áldozataik voltak, akik egyébként az iraki lakosság körében többségben vannak.

 

A szakértők korábban is jelezték, hogy az IÁ meggyengülésével nő a kockázata az öngyilkos merényleteknek. Az IÁ komoly területeket vesztett Szíriában is a szír kormányerők offenzívájának köszönhetően, így nő a veszélye, hogy ezt ellensúlyozva erőfitogtatásképp növelni fogják a terrortámadások számát.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!