Az Európai Parlamentben takarítóként dolgozott kétszer egy hónapon át a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren elkövetett öngyilkos merényletek egyik elkövetője.

 

A repülőtéren elkövetett merényletek egyik elkövetője 2009 és 2010 nyarán egy-egy hónapon át az Európai Parlamentben látott el takarítói feladatokat egy külső cég alkalmazottjaként diákszerződéssel.

 

A takarítótársaság bizonyította, hogy a férfi alkalmazása idején nem volt bűnügyi nyilvántartásban – közölte a parlament.

 

 hirdetes_810x300  

Egy neve elhallgatását kérő parlamenti forrás tájékoztatása szerint a gyanúsított személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Hozzátette: takarítóként bejárása volt a képviselők irodáiba is.

 

Tájékoztatása szerint az uniós parlament sofőrszolgálatát is külső cég látja el. Közölte: meg nem erősített információk szerint a cég alkalmazottai között a terrortámadásokat követően tartott átvizsgálás során két ember esetében is találtak olyan családtagot, aki Szíriába távozott, hogy ott csatlakozzon az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez.

 

A két helyszínen – a repülőtéren és a metróban – végrehajtott brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harminckét ember életét vesztette, és nagyjából háromszáznegyvenen – köztük két magyar – megsebesültek.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!