Szijjártó Péter, magyar külügyminiszter szerint „elfogadhatatlan és európai politikushoz méltatlan” a luxemburgi külügyminiszternek a magyar miniszterelnökről és a magyar migrációs politikáról szóló nyilatkozata.

 

A magyar kijelentésével arra reagált, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Neue Osnabrücker Zeitung című német lapban bírálta a magyar miniszterelnököt és a magyar migrációs politikát. Asselborn egyúttal arról szólva, hogy a magyar kormányfő jövő kedden találkozik Helmut Kohl korábbi német kancellárral, rejtélyesnek nevezte, hogy egy vérbeli európainak, mint Helmut Kohlnak „ilyen kétes alakokat kell fogadnia”. Hozzátette: ha Németország tavaly nyáron magyar módra reagált volna, „szögesdróttal és gumibottal, akkor az Európai Unió darabokra szakadt volna”. Az interjúban Jean Asselborn dicsérte Németország menekültpolitikáját.

 

Szijjártó közölte, hogy Magyarország az illegális bevándorlási válság alatt kezdettől fogva ugyanazt az álláspontot képviseli: a külső határokat meg kell védeni, a szabályokat be kell tartani, ellenőrizetlen tömegek nem vonulhatnak végig Európán. Hozzátette: jelenleg már „Magyarország korábbi bírálói is elismerik, hogy a magyar megoldás működik”, az Európai Unió már a külső határok védelmére helyezi a hangsúlyt.

 

 hirdetes_810x300  

Szíjjártó szerint ha az illegális bevándorlás kezelésében az a politika valósulna meg, amelyet Jean Asselborn képvisel, annak beláthatatlan következményei lennének; „a terrorveszély nőne, a közbiztonság romlana, a szabályok betartása helyett átláthatatlan helyzetek alakulnának ki”.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!