Hétfőn Marian Kotleba bejelentette, hogy három, általa biztonsági szempontból rizikósnak ítélt vasúti járaton pártja szimpatizánsai és tagjai fognak „járőrözni” az utasok biztonsága érdekében. A Szlovák Vasúttársaság kijelentette, belegyezésük nélkül senki sem végezhet semmilyen tevékenységet a szerelvényeiken.

 

Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány pedig arra figyelmeztette Kotlebáékat, hogy ha nem a törvénynek megfelelően járnak el (pl. korlátozzák valaki szabadságát), a rendőrség azonnal közbe fog lépni.

 

Az önjelölt védelmezőket az a Peter Krupa parlamenti képviselő vezetné, aki a parlament márciusi alakuló ülésére fegyverrel érkezett. Valószínűleg jegyet fognak váltani, így a Vasúttársaság nem akadályozhatja meg, hogy a vonaton utazzanak. Más a helyzet azonban a konkurens magáncégnél, a RegioJetnél.

 

 hirdetes_400x285  

A RegioJet szóvidője, Aleš Ondrůj arra figyelmeztetett, hogy a vonatjegy semmi másra nem jogosítja fel tulajdonosát, csak az utazásra. Ellenkező esetben a személyzet felszólíthatja, hogy üljön a helyére. „Amennyiben az utas nem veszi figyelembe a felszólítást, úgy a személyzet kidobhatja a szerelvényről”, mondta Ondrůj.

 

HNonline.sk

Nyitókép: dnesky.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!