Frissítve 12:00

 

Robert Fico egészségügyi okok miatt lemondta mai csehországi hivatalos látogatását, jelentette a TASR. A régi új kormányfőt a pozsonyi Szív- és Érrendszeri Betegségek Nemzeti Intézetében vizsgálják ki. Az információt Fico szóvivője, Beatrice Szabóová is megerősítette.

 

„R. Fico kormányfő ma a Szív- és Érrendszeri Betegségek Nemzeti Intézetébe vették fel kardiológiai vizsgálatok céljából”, mondta Szabóová.

 

 hirdetes_300x300  

A DennikN napilap első értesülései szerint Ficonak szívinfarktusa volt. Később ezt az információt pontosították: a miniszterelnököt szívroham gyanúja miatt szállították kórházba, azonban nem mentőautóval. A kórház szóvivője megerősítette, hogy Ficot megfigyelés alatt tartják, valószínűleg csak holnap engedik haza.

 

A kórházban vele van felesége Svetlana is, aki nem kívánt nyilatkozni. A DennikN értesülései szerint Fico már kedden sem érezte jól magát, szokásos reggeli edzését is megszakította, ill. a bíróságron sem jelent meg, ahol mint tanút hallgatták volna ki. Az újságírók kérdéseire sem válaszolt.

 

A miniszterelnöknek a mai csehországi útja lett volna az első hivatalos látogatása nyugati szomszédunknál a kormány megalakulása óta. Bohuslav Sobotka cseh kormányfő mellett Miloš Zeman államfővel is találkozott volna. A kíséretében volt Lucia Žitňanská (Most-Híd) igazságügyi miniszter, Miroslav Lajčák (Smer-SD) külügyminiszter és Peter Žiga gazdasági miniszter is.

 

Az első hivatalos út témái a gazdasági, infrastrukturális, biztonsági és európai együttműködés elmélyítése voltak.

 

 

TASR

Nyitókép: DennikN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!