Panosz Kammenosz görög védelmi miniszter állította a múlt héten, hogy a gép „hirtelen kanyarogni” kezdett, tett egy 90 fokos jobb-, majd egy teljes balkanyart, és hatezer métert zuhant, mielőtt eltűnt volna a radarképernyőről, mintegy 3000 méteres magasságban.

 

Ehab Azmi, az egyiptomi állami légi navigációs szolgálat vezetője azonban azt mondta az AP amerikai hírügynökségnek, hogy egyik állítás sem igaz. Szerinte a radarfelvételek azt mutatják, hogy a gép normális magasságon – 11 270 méteren – repült, és nem kanyargott jobbra-balra, mielőtt eltűnt volna a képernyőről.

 

Az Avherald.com repülésbiztonsági portál pénteken hozta nyilvánosságra a MS-804-es járat által még az eltűnés előtt küldött információkat. Ezek szerint éjfél után nem sokkal először a jobb szélvédő jégtelenítő rendszere jelzett hibát, majd a jobb oldali nyitható ablak.Az adatok alapján arra lehet következtetni, hogy a repülőgép pilótafülkéjének első részében gyulladt ki valami

 

 hirdetes_300x300  

Az egyiptomi haditengerészet és a nemzetközi keresőcsapatok tovább kutatnak a roncsok és a feketedoboz után, de sietniük kell, mert utóbbi csak négy-öt hétig ad helyzetjelzést, mielőtt lemerül az akkumulátora.

 

origo.hu
kép: wikipedia

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!