Legalább háromszor hajtott végre kényszerleszállást a katasztrófa előtti napon a Földközi tengerbe zuhant egyiptomi repülő – állítja a francia sajtó. A France 3 és a Le Parisien a gép adattovábbító rendszere, az ACARS által rögzített adatokra hivatkozik.

 

A tragédiát megelőzően, május 18-án és 19-én az Airbus összesen hat járaton repült Kairó, az eritreai Aszmara, Tunisz és Párizs között, és ebből háromszor a gép riasztórendszere indulás után műszaki hibát jelzett: a mosdó és a fedélzet füstjelzői adtak le riasztást.

 

Szakértők szerint a műszerek téves füstjelzése miatt a pilóták akár maguk is előidézhették a katasztrófát, kiiktatva a biztonság szempontjából fontos rendszereket, például a robotpilótát. De hogy valójában mi vezetett a tragédiához, arra csak a fekete dobozok által rögzített adatok elemzése adhat ésszerű magyarázatot.

 

 hirdetes_300x300  
roncs
Eddig csak roncsdarabokat találtak. forrás: BBC

 

A Párizsból Kairóba tartó MS804-es járat május 19-én zuhant le, a fedélzetén 66 ember utazott. Azóta csak néhány sodródó roncsdarabot, illetve emberi testrészt találtak a tengerben, tegnap viszont már észlelték a fekete doboz jelzéseit.

 

vs.hu
borítókép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!